Sound X: Huaweis første Wi-Fi-højttaler

Med højteknologisk lydbehandling fra Devialet.

Huawei lover uovertruffen brugervenlighed med deres nye trådløse Wi-Fi-højttaler Sound X. For vores vedkommende er det mest interessante dog, at de har fået selveste Devialet på holdet. Den franske high-end producent er kendt for deres kompakte, men meget kraftige Phantom-højttalere og nogle virkelig fantastiske forstærkere.

Læs også Er dette det endelige dødsstød for Huawei? De koreanske virksomheder vil ikke længere levere skærme til Huaweis smartphones. Leveringen af hukommelseschips bliver også ramt af ny boykot.

Det, der adskiller Devialet fra konkurrenterne, er den indbyggede SAM-teknologi (Speaker Active Matching), som kort sagt korrigerer skævheder i højttalernes delefilter og desuden optimerer basresponsen, så den bliver så dyb og stram som muligt – men holder igen, når bas-enheden har nået sin maksimale slaglængde. Det beskytter højttaleren mod overbelastning, næsten uanset hvor højt man spiller.

Huawei Sound X har avanceret lydteknologi og spiller lyd i alle retninger. (Foto: Huawei)

Huawei Sound X med Devialet SAM

Og det er netop SAM-teknologien, Huawei Sound X har fået om bord. Det, der gør det ekstra interessant, er at mens Devialets forskellige højttalermodeller koster fra 8.000 til 24.000 kroner, vil Huawei kun have ca. 2.500 kroner for deres.

Bas-enhederne, der hver modtager op til 60 watt forstærkereffekt, er placeret i en push-push-konfiguration, hvilket vil sige, at de sidder på hver sin side af kabinettet og slår ud og ind parallelt. Det minimerer forvrængning i kabinettet og giver renere lyd. Vi bliver lovet imponerende bas trods små mål. Og med det, vi ved om Devialet, i baghovedet er det da også vores forventning.

Hele seks diskant-enheder er placeret rundt om i kabinettet for at give 360 graders lydgengivelse. De strækker sig højere i frekvens, end det menneskelige øre kan høre, helt op til 40 kHz.

Hvis du ikke vil bruge mobilen som fjernbetjening, kan du styre musikken oven på højttalerne. (Foto: Huawei)

Streaming via Wi-Fi

Musik-streaming sker via Wi-Fi, der som bekendt giver bedre lyd end Bluetooth. Android-brugere skal bare holde telefonen hen til højttaleren for at skabe forbindelse. Hvis du har en Huawei-telefon, kan du styre musikken via et integreret kontrolpanel i EMUI 10.1, mens andre f.eks. kan bruge Spotify Connect.

Præcis hvordan højttaleren er i brug, ved vi mere om, når vi får den til test.

huawei.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Lad dig ikke narre af størrelsen – Phono Box RS2 har alt, hvad en vinylentusiast har brug for.
  Har du lige købt et nyt 4K-TV? Så kan du indvie det med WHAM!’s “Last Christmas” i remastered 4K-version!
  Stereoanlægget i Jimi Hendrix’ soveværelse i London lyder nu, præcis som det gjorde, da han lyttede til det.
  Det her har de aldrig gjort før, i hvert fald ikke på denne måde.
  Alle vil have hårde pakker til jul, også vi. Derfor har vi sammensat den fedeste ønskeliste, vi kunne komme på.
  Det er slut for Europas største fotomesse.
  AKM’s DAC-fabrik er brændt, hvilket vil hæmme producenterne i flere måneder. Sådan reagerer hi-fi-branchen.
  Parlamentet ønsker at skabe mere bæredygtighed ved at fremme genbrug og reparation og ved at bekæmpe praksisser, der forkorter varers levetid.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  JBL L82 Classic

  Vejl.pris 17500 kr Let the Good Times Roll

  DALI Oberon On-Wall C

  Vejl.pris 10998 kr Går i ét med omgivelserne

  Sony SRS-XB33

  Vejl.pris 1199 kr Festlyd på farten

  Sony SRS-XB43

  Vejl.pris 1799 kr Festlyd på farten
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.