TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Rogers AB3a subwoofere – i stereo

Nu kan du få ordentlig bas i Rogers-højttalere.

forfatter
Publiceret 29/05/2021 - 15:26

For de indviede er Rogers LS3/5A en legendarisk højttaler. Den blev oprindelig udviklet som lyttemonitor til taleoptagelse og broadcasting hos BBC og er siden 1970’erne produceret i utallige udgaver.

Også af andre end Rogers selv.

Men det er Rogers’, der betragtes som originalen, og den lille monitor laves den dag i dag, omend ikke med helt de samme enheder som originalen. Men selv om ingredienserne er moderniseret, er opskriften den samme:

En 110 mm bas/mellemtone med Bextreme-membran og en 19 mm diskant med Mylar-membran i et 12 mm tyndt kabinet, der er 30 cm højt.

Den lille 15 ohm højttaler går kun ned til 70-80 Hz, før den ruller af i bassen, så den nye subwoofer AB3a kan være en kærkommen tilføjelse.

Læs også Genfødt BBC-legende fra Graham Audio Den britiske statsradiofoni BBC har haft større betydning for højttalernes udvikling siden 1970'erne, end du tror. Se bare her.

De kommer som par og er tilpasset til LS3/5A, både elektrisk og fysisk. En 50 watt transistorforstærker driver to bas-enheder i et lukket kabinet, og man kan justere delefrekvens, fase og gain på bagsiden. Hvor man også kan se de to bas-enheder.

Forfra ser subwooferen ud som en højttalerstander eller måske snarere en sokkel til LS3/5A, men med et par af disse når man ned til respektable 40 Hz – en kraftig forbedring af rækkevidden på de små højttalere.

AB3a måler 60 cm i højden, og det passer fint med normal højde for et par små højttalere.

Mens sub’erne som udgangspunkt er sortlakerede, kan de ligesom højttalere også leveres i træfinér efter ønske.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Mindre og billigere Sonos-subwoofer forsinket Det kan se ud, som om Sonos' planlagte Sub Mini bliver nogle måneder forsinket.
Soundbar til få hundrede kroner Creative Stage Air V2 er en en bærbar, batteridreven soundbar til næsten ingen penge
Hvor godt lyder Samsungs ultraslanke soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tyndeste soundbar, vi har set, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også nogle tricks, som gør den ekstra nem at placere.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Vi tabte kæben De små KEF LSX II er de bedste trådløse stereohøjttalere i prisklassen.
TAD er tilbage med ny højttaler TAD-CR1TX bliver ikke ligefrem billig.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend