TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Piega ACE 50 Wireless og Piega ACE 30 Wireless

Fire trådløse modeller i ACE Wireless-serien i stereo eller surround.

De har gjort det før, men dengang var vi ikke så begejstrede. For det forrige forsøg på at gøre højttalerne trådløse strandede på, at højopløst streaming manglede. Selve højttalerne var der ikke noget galt med, men Bluetooth er ikke hi-fi.

Nu ser det ud til, at Piega har taget kritikken til sig, og denne gang behøver man heller ikke en ekstra boks for at koble lydkilder til.

Den kompakte ACE Wireless-serie har skiftet kabelterminalerne ud med indgange til det meste, både digitale og analoge, og med alt indbygget skal man bare finde ud af, hvor man vil placere højttalerne i stuen.

Ace-30-Wireless_back_SP_productshot-I-989x699 ace-wireless-rx-backpanel-view-freigestllt-1-989x929 ace-wireless-tx-backpanel-view-freigestllt-1-989x929
<
>
Piega ACE 30 Wireless. (Foto: Piega)

Piega har simpelthen taget kompakthøjttalerne ACE 30 og de gulvstående ACE 50, og bygget alting ind i dem. Der er også en subwoofer og en centerkanal, som ligeledes er trådløse, og man kan tilslutte flere par højttalere i en 7.1 surround-opsætning.

Højttalerne understøtter desuden WISA, så man kan slutte dem trådløst til et WISA-tilpasset TV.

De har understøttelse af højopløst lyd, Spotify Connect, Google Chromecast og Bluetooth indbygget. Men underligt nok ikke AirPlay 2. Højttalerne understøtter dog Roon for dem, der gerne vil samle musik-streaming-tjenesterne i en bedre afspilningsklient, og højttalerne har også HDMI med eARC til tovejskommunikation med TV’et i stuen.

Ace-50-Wireless-black_front-and-side-view-with-cover_weisserhintergrund-989x929 Ace-50-Wireless-white_front-and-side-view-with-cover_weisserhintergrund-989x929 Ace-50_silver_Front_Side_300dpi_weisserhintergrund_low-989x929
<
>
Piega ACE 50 Wireless. (Foto: Piega)

Køber man et par ACE 30 Wireless eller ACE 50 Wireless, får man to ens højtalere, men alle indgangene findes bag på Tx-versionen, mens Rx-versionen er modtager fra Tx, der fungerer som sender af signalet.

Som man kan se på billederne, har de også RJ45-indgang til CAT-kabler, hvis man vil koble højttalerne til et kablet netværk.

Piega Premium 301 De små aluminiumhøjttalere spiller langt over deres vægtklasse.

De små ACE 30 Wireless har en 12 cm MDS-basenhed fra Piega og en AMT bånddiskant, som vi kender fra andre højttalere. De gulvstående ACE 50 Wireless har fire 12 cm basenheder og en 12 cm mellemtone, ud over AMT-diskanten.

Den trådløse ACE Center er bestykket med samme AMT-diskant, men med to 12 cm basenheder, og der findes også en trådløs subwoofer kaldet Sub Medium Rx, som kan kobles sammen med højttalerne i et 2.1- eller 7.1-setup.

(Foto: Piega)

Højttalerne fås i Piegas signaturfarve, anodiseret aluminium, eller i sort eller hvid mod et mindre pristillæg. Alle højttalerne i ACE-serien bygges i Schweiz.

Anslåede priser:

  • ACE 30: 15.000 kr.
  • ACE Center Rx: 7.500 kr.
  • ACE 50: 30.000 kr.
  • SUB Medium Rx: 13.500 kr.
(Foto: Piega)

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Lyd & Billede