Subwoofere

16-tommers fuldt bundtræk.
forfatter

SVS behøver næppe yderligere introduktion for subwoofer-fans. : Det amerikanske firma har en række stand basmaskiner på samvittigheden, herunder modellerne SB13-Ultra og Ultra PB13.

Nu er amerikanerne tilbage med to friske subwoofere, baseret på en helt ny og speciel 16″ basenhed og en ny forstærkerteknologi.

Foto: SVS
Foto: SVS

De to nyheder hedder SB16 Ultra og PB16-Ultra. De kommer med henholdsvis lukket kabinet og basrefleksafastemning, og er i følge SVS de største og mest magtfulde subwoofere, de nogensinde har produceret! Den særlige basenhed har lidt større membranareal end en typisk 15-tommer, kombineret med et ekstra tyk og kraftigt ophæng, der giver mulighed for ekstrem slaglængde. Svingspolen måler hele 8″ i diameter, og tåler voldsom megen effekt. Forstærkeren er bygget med MOSFET-transistorer, og afgiver hele 1.500 watt kontinuerligt (5.000 watt peak).

Grafik: SVS
Grafik: SVS

De nye SVS-subs har desuden indbygget DSP, og en downloadbar app til mobilen, som vil gøre det lettere at finjustere basgengivelsen i rummet.

SVS SB16-Ultra og PB16-Ultra fik premiere på Rocky Mountain Audio Fest, og skulle være klar til levering på det amerikanske marked fra den 1. november.

AV Connection forventer at have de nye subwoofere på lager tidsnok til julehandlen, og det vil være muligt at få dem demonstreret i deres fysiske butikker.

Priser:
SB16 Ultra – Vejl. Udsalgspris 19.995,- DKK.
PB16 Ultra – Vejl. Udsalgspris 24.995.- DKK.

www.av-connection.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.