TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Nye flagskibe fra Raidho

Raidhos højttalere er blevet kendte i high-end kredser, og nu kommer flagskibsmodellerne.

De danske Raidho-højttalere er på rekordtid blevet et samtalemne i high-end-kredse. De har turneret verden rundt på messer, anført af Lars Kristensen, som har demonstreret Raidho-højttalere, indtil de næsten har fået kendisstatus.

Læs testen af Raidhos lille D1 her.

Fra en spæd start med to-tre modeller har de nu flere adskillige, spredt over fire højttalerserier. Mest spændende er X-serien, som nu udvides med to nye modeller i den øverste high-end-sfære.

RAIDHO X-5 og XT- 5
Foto: Raidho

 

Raidho X-5 og XT-5, har et umiskendeligt Michael Børresen-design med en smal frontbaffel, dækket med højttalerenheder. Som normalt snævrer kabinettet indad mod bagpladen, hvilket skaber et meget slankt udseende og kræver relativt lidt gulvplads. Et af Raidhos kendetegn er ekstrem opløsning og dynamik kombineret med et vildt stereoperspektiv.

Raidho høyttalere
Foto: Raidho

Keramiske membraner

Her skal egenskaberne være forstærket, blandt andet med seks enheder med Ceramix-membraner i keramisk materiale og Raidhos luksuriøse bånddiskant.

Raidho har videreudviklet sine keramiske membraner, og der har lavet en ny sandwichmembran, som anvendes i XT-5. Med tre lag af aluminium og keramik i kernen og to lag med en blanding af titanium og titanitritpartikler foran og bagpå. I alt i syv lag.

Højttalerne starter med EUR 26.900 for X-5 i sort, eller EUR 31.500 i Birdseye-løn, imens XT-5 koster EUR 35.500 i sort og EUR 39.600 i Birdseye.

Begge højttalere kan også leveres i andre farver på bestilling.

Raidho høyttalere
Foto: Raidho

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.