Nyhed

Ny Silver 7G-serie fra Monitor Audio

Syvende generation af Silver-serien lover bedre kvalitet på både lyd og håndværk.

Siden Monitor Audio udsendte første generation af Silver-serien i 1999, har højttalerserien gennemgået små, men vigtige forbedringer i deres evolution frem til i dag. Nu er de her i syvende og indtil videre sidste generation, med yderligere småpudsning af både lyd og udførelse.

Selv om Silver-serien ikke er den britiske producents billigste højttalere, er det ofte den serie, der har skilt sig ud med mest valuta for pengene. Det er her, hi-fi-oplevelserne for alvor begynder, og især de gulvstående højttalere plejer at overraske os positivt.

Senest i 2018, hvor det var Silver 300, der fik æren af at fylde vores testrum med neutral, velopløst og meget velordnet lyd. Det eneste sted, hvor vi savnede noget, var i bassen, som virkede lidt tynd. Vi håber og tror, at det er blevet håndteret bedre i 7G-serien.

(Foto: Monitor Audio)

Bedre pris/ydelse-forhold

Silver 7G består af både gulvhøjttalere, standerhøjttalere, Atmos-højttalere, centerkanal, subwoofer og baghøjttalere, der kan monteres på væg eller stander. I syvende generation er serien blevet “opgraderet på en række vigtige punkter og sætter en ny standard for pris/ydelse i sin klasse,” ifølge importøren.

Med undtagelse af hjemmebiohøjttalerne, som kun fås i mat hvid eller blank sort, fås højttalerne også i sort eg, naturlig valnød og ask. Det gælder også centerhøjttaleren C250.

(Foto: Monitor Audio)

Forbedrede teknologier

Monitor Audios Rigid Surface Technology er kommet i en forbedret version, RST II. Det er et mønster af fordybninger i højttalermembranen, som er nøje udregnet for at give både bedre stabilitet og mere naturlige resonanser. Ved at afstive membranen med fordybninger kan man gøre den endnu tyndere, og da mindre materialer er lig med lettere materialer, er resultatet øget hurtighed.

Diskanten er placeret i en waveguide, Uniform Dispersion Waveguide II, som også er opgraderet siden forrige version. Den nye waveguide er nøje beregnet med simuleringsværktøjer og videreudviklet med en kompensationsring, der ligger over ophænget og diskant-domen. Det skal øge følsomheden og reducere forvrængning, og desuden udjævne frekvensgengivelsen over 10 kHz.

Resultatet er en højttaler, der kan spille højere end før, og som lyder mere behageligt. Vi syntes, at Silver 300 kunne lyde lige lovlig frisk i diskanten, så det er en velkommen nyhed. Spredningen skal også være bedre med et bredere “smørhul” (sweet spot), og det er lykkedes at sænke delefrekvensen til under det område, hvor øret er meget følsomt over for faseforskydninger.

Ydermere er diskantenheden opdateret med ny magnetstruktur, nyt gitterdesign og nyt bagkammer. Alt sammen for at den keramisk beklædte aluminium/magnesium-dome (C-CAM) skal kunne bevæge sig mere lineært og give en mere jævn frekvensrespons.

Bas/mellemtone-membranerne har også C-CAM-materiale, og Monitor Audio har lavet justeringer af legeringen for at gøre enhederne endnu stivere og lettere end før, så de kan spille højere uden forvrængning. Ligeledes er ophængene forbedret siden sidst.

Endelig er delefiltrene forbedret med et nyt design, og kabinetterne har også fået en finpudsning samt nye og bedre fødder.

(Foto: Monitor Audio)

Her er Monitor Audio Silver Series 7G-modellerne:

Gulvstående

Kompakthøjttalere

Øvrige

Les videre
Exit mobile version