Trådløs lyd

Beoplay A1 er den hidtil mindste og billigste højttaler fra Play-mærket.
forfatter

Den nye Beoplay A1 er den mindste Bluetooth-højttaler fra B&O PLAY. Den er designet til et liv på farten, og har i følge Band & Olufsen en lyd, der langt overgår dens størrelse.

Med Beoplay A1 har vi skubbet til grænserne for, hvad en ultrabærbar højttaler kan yde, og gjort det muligt at tage kraftfuld lyd og smukt design med, uanset hvor man skal hen,” siger Henrik Taudorf Lorensen, som er Corporate Vice President for B&O PLAY.

Beoplay A1 har et kuppelformet aluminiumskabinet, som smelter fuldstændig sammen med bunden i støbt polymer. En læderrem gør det let at sætte den på rygsækken eller hænge den op i hjemmet.

Beoplay A1 er den mest bærbare højttaler i serien. Foto: B&O Play
Beoplay A1 er den mest bærbare højttaler i serien. Foto: B&O Play

På trods af sine kompakte mål på 133 x 48 mm og en vægt på kun 600 g er der tale om en fuldt aktiv tovejshøjttaler. De indbyggede forstærkere leverer 2 x 30 W, men kan i spidserne afgive op til 2 x 140 W. En DSP sørger for elektronisk deling mellem basenheden på 3,5″ og diskanten på 3/4″, og tilpasser desuden frekvensgang og faseforhold, samt laver en del andre digitale tricks.

Beoplay A1 har et genopladeligt 2200 mAh Li-Ion-batteri med op til 24 timers afspilningstid ved almindelig brug.Der er indbygget mikrofon til mobilopkald.

Pris og tilgængelighed
Beoplay A1 lanceres i farverne mosgrøn og aluminium til en vejledende pris på 1.999 kroner. Højttaleren kan købes fra og med 21. april.

Vi har haft lejlighed til at lytte lidt til den lillebitte højttaler, og kan bekræfte, at den lyder af en hel del mere, end størrelsen lader ane. Vi vender tilbage med en udførlig test i vores majnummer.

B&O Play

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.