High End 2019

Ny højttalerserie fra Audiovector

Den nye R-serie slægter high-end-udgaverne på.
forfatter

Efter at Ole Klifoth udviklede den enorme R11, der koster halvanden million kroner parret, blev meget af teknikken og erfaringen herfra brugt i den mindre og mere overkommelige R8. Som vi omtalte for nylig.

Nu kommer der ikke bare en, men tre modeller i en ny serie R-højttalere fra Audiovector, der erstatter den velkendte SR-serie.

Den nye R-serie, der består af den gulvstående R3, den kompakte R1, centerhøjtaleren RC og subwooferen R Sub, vil være at finde i butikkerne til efteråret.

(Foto: Lasse Svendsen)

Freedom

Højttalerne kommer i tre versioner: Signature, Avantgarde og Arreté. Som sædvanlig er det sidstnævnte, der er flagskibene i serien, og der vil komme Arreté-versioner af R3, R1 og RC. De får de mest eksklusive enheder med båndkanten hentet fra R8 samt Freedom Concept, som jorder bas- og mellemtone-enhederne (altså giver dem jordforbindelse).

Freedom Concept har faktisk en hørbar effekt, og det skal blive interessant at finde ud af, hvor stor den er, når vi får R-serien ind til test.

(Foto: Lasse Svendsen)

Custom finish

R-serien fås i silkemat hvid lak, matsort askefinér og italiensk eller afrikansk valnød. Men de kan også leveres i valgfri lak på bestilling. Som i eksemplet nedenfor med Porsche-lysegrå forrest og Ferrari-grå på R1 bagerst.

(Foto: Lasse Svendsen)

Priser

Freedom Concept er ekstraudstyr, der koster 650 euro for et sæt kabler. Højttalerne starter omkring 2.500 euro for den lille R1 Signature – 5.250 euro for Arreté-udgaven – mens de gulvstående R3 koster fra 4.750 til 9.750 euro parret. Centerhøjttaleren RC starter på 1.925 euro, mens subwooferen R Sub Arreté koster 2.485 euro. Gang med 7,5 for omtrentlige danske priser.

(Foto: Lasse Svendsen)

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.