Ny gulvhøjttaler fra danske Gryphon

Den nye Pantheon er den mindste i Gryphons referenceserie, men lille er den så langt fra.

Danske Gryphon under ledelse af Flemming E. Rasmussen skaber aldeles spektakulære produkter. Vi mindes for eksempel den pragtfulde lyd fra integrerede forstærker Diablo.

Højttalerne fra Gryphon er et mere ubeskrevet blad i vores bog. Men vi møder dem på messer og shows, og bliver hver gang imponeret over håndværket. Den nye Pantheon vil blive vist på München High End Show i maj, som vi naturligvis rapporterer fra.

Her skal vi nok få hørt Pantheon, som er Gryphons mindste gulvhøjttaler i referenceserien. Selv om den er alt andet end lille, når den knejser 148 cm i højden, målt fra parketgulvet.

Pantheon er et trevejs-højttalersystem med en AMT bånddiskant centralt placeret i den femdelte frontbaffel. De to 8″ store basenheder og de to 5″ mellemtoner er fremstillet af ScanSpeak efter Gryphons specifikationer.

Delefilteret, som består af komponenter fra Duelund, Jensen, Holm og Mundorf, er monteret med håndkraft og finjusteret af Gryphon selv.

For at opnå en konstant spænding på elektrolydkondensatorerne, har Gryphon valgt at have forspænding på delefilteret. Et 28 V-batteri leverer spændingen til kondensatorene, og Gryphon mener, at det giver et lydbillede med rigere detaljer og bedre tredimensionalitet.

Kabinettet er opdelt i sektioner med separate frontplader for at holde vibrationer i skak, og enhederne sidder i separate kamre.

Pantheon koster 35.000 Euro per par.

Gryphon Audio

Les videre
Exit mobile version