TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Ny aktiv højttaler fra Linn

Med aktiv forstærkning og indbygget subwoofer lover Linn-højttalerne både musikalske og kælderdybe toner.

forfatter
Publiceret 11/04/2013 - 12:36

Aktive højttalere er oppe i tiden, og stadig flere producenter tilbyder deres højttalere med indbyggede forstærkere. Skotske Linn har altid været en ivrig forkæmper for aktive højttaleres fortræffelighed, og nu har de lanceret en ny, fuld aktiv model i high-end klassen.

Akubarik-HGWht-3Q-BlkPod_web-res2-e1365426391282

Linn Akubarik er på mange måder en hybrid af højttalerne Akurate 242 og Majik Isobarik, som vi har testet tidligere. Den bruger Linns velkendte 3K Array diskantløsning i toppen sammen med en 5” mellemtone, kombineret med dobbelte 8” baselementer i bunden af kabinettet. Disse to basser spiller ned mod gulvet og er monteret i en ”isobarisk” konfiguration, en type tandemkobling, som giver dybere og kraftigere bas.

Linn-Akubarik

 

52_iso-e1322180264680

Aktive, men ikke trådløse
Højttalerene drives af fem indbyggede forstærkere fra Akurate-serien, monteret i et modul på bagsiden. Her sidder også de elektroniske delefiltre, som fodrer forstærkerne med dedikerede signaler. Tilslutningen sker med balancerede XLR-kabler. Akubarik er med andre ord ikke trådløse, men beregnet til at blive tilsluttet en traditionel analog forforstærker eller D/A konverter med volumenkontrol.

Linn Akubarik kan være interessant for dem, der vil have lyd i high-end klassen uden det store antal bokse, der sædvanligvis følger med. Ifølge Linn holder det med en Akurate DSM forforstærker, et par balancerede signalkabler og en iPad til at styre det hele. Hvis Linn har klaret at kombinere præcisionen fra Akurat 242 med den heftige dybbas fra Majik Isobarik, kan der være tale om en rigtig sjov højttaler.

Prisen er 143.000 kroner per par, med et tillæg på 8.700 kroner for højglans lak. Det rygtes imidlertid, at en noget billigere passiv version, uden indbygget forstærker, vil kommer på et tidspunkt.

Se efter test af Linn Akubarik i en kommende udgave af Lyd & Billede.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Danske Raidho debuterer to små og én enorm højttaler Den største koster lige så meget som en Porsche Taycan.
Chokerende DALI Kore flagskibshøjttalere Magen til DALI-højttalere har vi aldrig hørt.
Sonos har truffet et underligt valg Sonos demonstrerede deres billigste soundbar, Ray, i København onsdag. Men hvad er det, de har gjort?
B&O Beosound Balance – endelig testet i stereo Den smarte Beosound Balance lyder rigtig godt alene – og endnu bedre som par.
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
De bedste trådløse vi har hørt KEF’s trådløse, gulvstående LS60 Wireless er intet mindre end brillante.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend