Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Ny aktiv højttaler fra Linn

Med aktiv forstærkning og indbygget subwoofer lover Linn-højttalerne både musikalske og kælderdybe toner.

Skrevet af / 11/04/2013 - 12:36
Ny aktiv højttaler fra Linn

Aktive højttalere er oppe i tiden, og stadig flere producenter tilbyder deres højttalere med indbyggede forstærkere. Skotske Linn har altid været en ivrig forkæmper for aktive højttaleres fortræffelighed, og nu har de lanceret en ny, fuld aktiv model i high-end klassen.

Akubarik-HGWht-3Q-BlkPod_web-res2-e1365426391282

Linn Akubarik er på mange måder en hybrid af højttalerne Akurate 242 og Majik Isobarik, som vi har testet tidligere. Den bruger Linns velkendte 3K Array diskantløsning i toppen sammen med en 5” mellemtone, kombineret med dobbelte 8” baselementer i bunden af kabinettet. Disse to basser spiller ned mod gulvet og er monteret i en ”isobarisk” konfiguration, en type tandemkobling, som giver dybere og kraftigere bas.

Linn-Akubarik

 

52_iso-e1322180264680

Aktive, men ikke trådløse
Højttalerene drives af fem indbyggede forstærkere fra Akurate-serien, monteret i et modul på bagsiden. Her sidder også de elektroniske delefiltre, som fodrer forstærkerne med dedikerede signaler. Tilslutningen sker med balancerede XLR-kabler. Akubarik er med andre ord ikke trådløse, men beregnet til at blive tilsluttet en traditionel analog forforstærker eller D/A konverter med volumenkontrol.

Linn Akubarik kan være interessant for dem, der vil have lyd i high-end klassen uden det store antal bokse, der sædvanligvis følger med. Ifølge Linn holder det med en Akurate DSM forforstærker, et par balancerede signalkabler og en iPad til at styre det hele. Hvis Linn har klaret at kombinere præcisionen fra Akurat 242 med den heftige dybbas fra Majik Isobarik, kan der være tale om en rigtig sjov højttaler.

Prisen er 143.000 kroner per par, med et tillæg på 8.700 kroner for højglans lak. Det rygtes imidlertid, at en noget billigere passiv version, uden indbygget forstærker, vil kommer på et tidspunkt.

Se efter test af Linn Akubarik i en kommende udgave af Lyd & Billede.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

Nye udendørshøjttalere til sommersæsonen

PMC sænker prisen på gode bashøjttalere

Nu laver de også højttalere

Her er Lyngdorfs nye højttaler

Vi hørte Linns nye højttaler

Scroll to Top