Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Monster-subwoofer fra Magico

Mangel på dybbas? Det problem kan Magicos nye subwoofer løse for dig. Så længe du bare har masser af penge.

Skrevet af / 07/10/2015 - 14:30
Monster-subwoofer fra Magico
Magico-S7
Magico S7 er ikke nødvendigvis de højttalere, der har mest brug for assistence i bassen. Men flere vil have mere! Foto: Magico

Magico er et navn, der ofte dukker op, når man taler om verdens bedste højttalerfabrikanter. Det amerikanske firma, som ledes af industridesigneren Alon Wolf, står bag nogle af de mest højteknologiske kreationer i high-end-branchen. Et kendetegn for Magicos højttalere er den omfattende brug af aluminium, både udenpå og inde i kabinettet, for at opnå en stiv og vibrationsfri konstruktion. Det bidrager til, at højttalerne havner i sværvægtklassen, både målt i kg og kroner. Til gengæld resulterer det i en næsten uforvrænget, realistisk og ultradynamisk lydkarakter, der har sat mærket på kortet.

Magico QSub15. Foto: Magico
Magico QSub15. Foto: Magico

Mágicos højttalere er ikke ligefrem kendt for at mangle dybbas. Trods dette er det er ikke ualmindeligt, at ejerne supplerer med en subwoofer eller to at forbedre basgengivelsen yderligere. Til dette formål tilbyder Magico de kolossale QSub15 og -18, som leveres med henholdsvis dobbelte 15″ og 18″-basenheder, der spiller mod hinanden, koblet til en 6000(!) Watts forstærker. Prisen er fra 250.000 til 400.000 kroner!

magico-s-sub
Magico S-sub. Foto: Magico

Det hører med til historien, at QSub er lavet til at matche de kompromisløse højttalere i Q-serien, som allerede går meget dybt i bassen. Nu findes der også et mere overkommeligt alternativ i S-serien, kaldet S-sub. Den har to 12″ basenheder og er drevet af en indbygget 2.500 watt forstærker. Både forstærker og enheder er Magicos eget design. Kabinettet er trykkammertypen, og, som man kan forvente, er det lavet af aluminium med 0,5″ tykke, buede profiler og rigelig intern afstivning til at modvirke resonanser. Hvilket er passende med bas af denne kaliber. Magico er en smule karrige med specifikationerne, men nævner en ydeevne på 120 dB målt ved 20 Hz og under 1% forvrængning. Hvilket skaber forventning om en meget kraftfuld, udtrakt og ren dybbassgengivelse.

Vægten på uhyret fra dybet er 113 kg, og prisen omkring 150.000 kroner (afhængigt af valutakursen) for en S-Sub, som nu er klar til levering fra producenten.

Læs også: Magico S7 – Topmodel med diamantmembran

Magico.net

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Sonos-jordskred til sommer?

Denon-soundbar med bas uden sub

Bærbare højttalere til rejsen

Måske den vildeste højttaler, vi har set

Tjek denne in-wall-højttaler

Gulvhøjttaler er kronen på værket

Et kig ind i Harmans helligste

Rauna er tilbage

Engelsk legende vender tilbage efter 63 år

PMC lancerer aktive højttalere

KEF viser muskler med nye subwoofere

Bordhøjttalere med lydtryk

0
Scroll to Top