TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

MartinLogan Motion forbedres

De er bedst kendt for elektrostathøjttalere, men laver også almindelige højttalere.

forfatter
Publiceret 19/11/2019 - 16:44

Nogle højttalere er så svære at lave ordentligt, at det er meget få, der prøver. Men MartinLogan har bygget sit brand på noget af det mest komplekse, en højttalerproducent kan give sig af med. Nemlig elektrostathøjttalere.

Den gennemsigtige CLS-højttaler, der debuterede i 1980’erne og for længst er legendarisk, produceres stadig, men i en temmelig opgraderet version.

(Foto: MartinLogan)

Mens CLS og CLX Art, som den hedder nu, er rene elektrostathøjttalere, laver MartinLogan også hybridhøjttalere som f.eks. Impression ESL 11A. Med indbygget subwoofer og et vertikalt elektrostatpanel.

Den væsentlig billigere Motion-serie har ingen elektrostatiske enheder, men er alligevel en slags hybrid. Her kombineres bas-enheder med aluminiummembran og bånddiskanter. Ikke ulig hvad Audiovector gør med deres Arreté-højttalere.

(Foto: MartinLogan)

MartinLogan har for nylig lanceret en ny serie Motion-højttalere, men med opdateret delefilter, nye bånddiskanter og bedre finish. De to mindste er reolhøjttalerne Motion 15i og Motion 35TXi (afbildet ovenfor). Højttalerserien omfatter også to centerhøjttalere, men det er kun den store Motion 50XTi, der har den nye båndkant.

(Foto: MartinLogan)

Der er også tre gulvstående udgaver. Motion 20i er den mindste, Motion 40i er lidt større og har en ekstra bas-enhed på 16,5 cm, mens flagskibet Motion 60XTi (afbildet nedenfor) har to 20 cm bas-enheder i et større kabinet med den nye bånddiskant.

(Foto: MartinLogan)

Motion-serien fås i sort højglans, hvid lak med gråt frontstof eller en rødlig valnøddefinér.

(Foto: MartinLogan)
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Samsungs bedste soundbar på testbænken En af vores yndlings-soundbars er tilbage i en opdateret version. Samsung HW-Q995B giver fantastisk lyd til film!
Mindre og billigere Sonos-subwoofer forsinket Det kan se ud, som om Sonos' planlagte Sub Mini bliver nogle måneder forsinket.
Soundbar til få hundrede kroner Creative Stage Air V2 er en en bærbar, batteridreven soundbar til næsten ingen penge
Hvor godt lyder Samsungs ultraslanke soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tyndeste soundbar, vi har set, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også nogle tricks, som gør den ekstra nem at placere.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Vi tabte kæben De små KEF LSX II er de bedste trådløse stereohøjttalere i prisklassen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend