Nyhed

MartinLogan Motion forbedres

De er bedst kendt for elektrostathøjttalere, men laver også almindelige højttalere.
forfatter

Nogle højttalere er så svære at lave ordentligt, at det er meget få, der prøver. Men MartinLogan har bygget sit brand på noget af det mest komplekse, en højttalerproducent kan give sig af med. Nemlig elektrostathøjttalere.

Den gennemsigtige CLS-højttaler, der debuterede i 1980’erne og for længst er legendarisk, produceres stadig, men i en temmelig opgraderet version.

(Foto: MartinLogan)

Mens CLS og CLX Art, som den hedder nu, er rene elektrostathøjttalere, laver MartinLogan også hybridhøjttalere som f.eks. Impression ESL 11A. Med indbygget subwoofer og et vertikalt elektrostatpanel.

Den væsentlig billigere Motion-serie har ingen elektrostatiske enheder, men er alligevel en slags hybrid. Her kombineres bas-enheder med aluminiummembran og bånddiskanter. Ikke ulig hvad Audiovector gør med deres Arreté-højttalere.

(Foto: MartinLogan)

MartinLogan har for nylig lanceret en ny serie Motion-højttalere, men med opdateret delefilter, nye bånddiskanter og bedre finish. De to mindste er reolhøjttalerne Motion 15i og Motion 35TXi (afbildet ovenfor). Højttalerserien omfatter også to centerhøjttalere, men det er kun den store Motion 50XTi, der har den nye båndkant.

(Foto: MartinLogan)

Der er også tre gulvstående udgaver. Motion 20i er den mindste, Motion 40i er lidt større og har en ekstra bas-enhed på 16,5 cm, mens flagskibet Motion 60XTi (afbildet nedenfor) har to 20 cm bas-enheder i et større kabinet med den nye bånddiskant.

(Foto: MartinLogan)

Motion-serien fås i sort højglans, hvid lak med gråt frontstof eller en rødlig valnøddefinér.

(Foto: MartinLogan)

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.