Lovende takter hos SA

Livemusik og snigpermiere på System Audios første digitale, trådløse højttaler.

Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

Lørdag åbnede System Audio i Roskilde dørene til højttalerfabrikken, som i dagens anledning var omdannet til plademesse og live-scene.

Man kunne gå på jagt mellem tusinder af vinylskiver. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

 

Tradionenen tro (det er sjette gang, de har gjort det) var der hyggestemning blandt lagerreolerne, hvor man kunne købe vinylplader i tusindvis. Ligesom ved tidligere arrangementer var der også dugfrisk livemusik med et upcoming band. Bandet var danske Bowdashes, hvis nye plade netop var kommet fra trykken dagen i forvejen, og derfor kunne købes på stedet. To uger før den officielle lancering.

Dagen igennem var der foredrag, hvor man kunne blive klogere på især pladespillere. Og så var der også en lille verdenspremiere. Direktør Ole Witthøft kunne nemllig løfte sløret for System Audios første fuldt digitale aktive højttaler, som får navnet Legend 5 Silverback. Eller i hvert fald lette lidt på sløret. For højttaleren er ikke færdigudvilket endnu. Så udseende, pris og lyd skal endnu tages med forbehold.

Trådløs HD-lyd og DSP

Hvad vi fik at høre, var en kompakt tovejshøjttaler med 5″ bas og 1″ domediskant i et kabinet med buede sider – ikke helt ulig designet på andre SA-højttalere. Nyt er til gengæld fuldt aktiv drift med indbyggede klasse D-forstærkere og DSP-optimering. Højttaleren er trådløs og følger WISA-standarden, som blandt andre også B&O, Pioneer og Onkyo har tilsluttet sig. Højttalerne kobles til anlægget via en tilslutningsboks, en “hub” med indgang for et bredt udvalg af analoge og digitale signalkilder (op til 24-bit/96 kHz).

Der var overraskende solid bas fra de små højttalere. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

 

Der var som nævnt tale om en ufærdig udgave endnu, og de seneste justeringer var lavet dagen i forvejen. Men hvad vi fik at høre, var så absolut lovende. Ikke mindst imponerede basgengivelsen, der var overordentlig solid, dyb og kraftig for en så lille højttaler. Noget, der netop kun lader sig gøre, når man som her har en DSP til at få naturlovene til at gå op.

Legend Silverback-højttalerne følger WISA-standerden for trådløs HD-lyd. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

 

Ole Witthøft gætter forsigtigt på en pris lidt over 22.000 kroner og en lancering i midten af 2018. Den lille nye får desuden en række større søskende. Legend bliver en ny højttalerserie fra System Audio, som både kommer i passive og aktive versioner. Sidstnævnte med efternavnet “Silverback.”

Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

 

 

 

Les videre
Exit mobile version