TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Lindstrom Audio lancerer sin første højttaler

Lover rigeligt med bas selv uden heldækkende kabinet.

Ideen med åben baffel er ikke ny. “Kabinetløse” højttalere findes i alle former og størrelser, og endda til professionel brug, hvor de bruges til at få større effekt.

Ulempen er, at der ikke kommer så meget bas ud af det, så en Open Baffle-højttaler har brug for store bas-enheder for at kompensere.

Det har svenske Mikael Lindströms Medium. To store 12 tommers bas-enheder tager sig af bassen, mens et bredbåndselement spiller fra 4 til 20 kHz.

(Foto: Lindstrom Audio)

Det skal ifølge Lindström give en usædvanlig hurtig og dynamisk lyd med lav forvrængning og rigelig bas. Højttalerne er den første model i en serie, og Medium-versionen fås i hvidsæbet ask, sort- eller hvidlakeret og kan leveres mod et fragttillæg på 1.000 kroner.

Prisen er 74.000 svenske kroner (ca. 52.500 danske) parret, men de tilbydes lige nu til 68.000 svenske kroner (ca. 48.000 danske) som lanceringstilbud.

(Foto: Lindstrom Audio)

En kommentar til “Lindstrom Audio lancerer sin første højttaler”

  1. Jeg synes sjældent man får detaljerede tekniske oplysninger om nyt elektronisk udstyr. Fx savner jeg flere oplysninger om bas enhederne. De bør jo være designet med ekstra lange svingspoler, da der jo ikke er et kabinet til at dæmpe membran udsvingene. Det påvirker jo enhedernes øvrige egenskaber.
    Mogens møller

    Svar

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.