TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Libratone Zipp er genfødt

Zipp er et helt nyt produkt med nye smarte funktioner og bedre pris.

forfatter
Publiceret 22/10/2015 - 15:00

For tre år siden testede vi Libratone Zipp, en stilfuld og smart trådløs højttaler, som vi syntes virkelig godt om. Men vi har i lang tid derefter kun hørt lidt fra den danske højttalerproducent. Det skal fremover blive anderledes.

Da vi mødte dem igen, var de fulde af selvtillid. Da de nu har fået langsigtede investorer, er det muligt at fokusere på produktudvikling, og de har en plan, der strækker sig over flere år for, hvordan de vil udvikle deres produkter. Så regn med, at der vil komme flere nyheder i det kommende år.

Læs vores test af trådløse rejsehøjttalere.

Det første nye produkt er den en komplet redesignet Zipp. Faktisk er der kun den runde form til fælles med den første model. Der sidder helt nye højttalerenheder i den, og Libratone har selv udviklet alle styrekredsløbene for lyd og tilslutning.

Foto: Libratone
Foto: Libratone

Takket være dette kan den nye model spille betydelig højere, hvilket var en af de mangler, som gav minuspoints i den foregående test. Den spiller nu højt nok til at fylde rummet uden at gå på kompromis med lydkvaliteten. Men den har samtidig fået bedre batteritid og klarer nu op til 8-10 timer.

Multirum
Men frem for alt, har det fået en multiroom-funktion, som Libratone kalder SoundSpaces. Vi var på en presselancering i Oslo, hvor vi fik den nye Libratone Zipp at se og høre, sammen med den mindre Zipp Mini.

Med den nye smarte app kan man samle højttalere og oprette grupper  eller samle stereopar. Du kan have op til otte grupper og maksimalt 16 højttalere i netværket. Hvis du har Apple-enheder, bruges AirPlay, og er man uden for hjemmet kan man bruge Bluetooth. Har du ikke AirPlay, kan i stedet bruge DLNA.

Foto: Libratone
Den smarte app virker meget let at bruge. Vi fik systemet demonstreret i Oslo. Foto: Libratone

Læs vores test af trådløse højttalere til dit hjem.

Man kan også styre mange af de funktioner direkte på højttaleren via et fingertouchpanel på toppen, herunder muting ved simpelthen at placere hånden på højttaleren. Man kan også besvare telefonopkald og vælge en af ​​fem foretrukne internet-radiostationer. Man får en behagelig fornemmelse af, at højttaleren reagerer, da berøringspanelet giver en let vibration i fingeren, når du stryger det.

Foto: Libratone
Libratone Zipp Mini og Zipp, Foto: Libratone

Zipps nye lillebror Zipp Mini har de samme funktioner og batteriettid som storebror og omkring samme lydkvalitet som den tidligere model.

Priserne er også sænket. Zipp koster 2.399 kroner og Zipp Mini 1.899 kroner. De kan bestilles nu og kommer i butikkerne i slutningen af ​​måneden.

libratone.com

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
5 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hvor godt lyder Samsungs ultraslanke soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tyndeste soundbar, vi har set, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også nogle tricks, som gør den ekstra nem at placere.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Vi tabte kæben De små KEF LSX II er de bedste trådløse stereohøjttalere i prisklassen.
TAD er tilbage med ny højttaler TAD-CR1TX bliver ikke ligefrem billig.
Engelske Lowther er tilbage med Almira Den nye Almira er Lowthers første højttaler i 30 år.
Trådløs studielyd derhjemme Et par højttalere som de her er den letteste vej til god lyd.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend