Search
Generic filters

Libratone er gået konkurs

Efter flere år med kæmpe underskud drejer den danske højttalerproducent nu nøglen om.

[Opdateret 12.05.20 kl. 11:55]

Den 6. maj er Libratone A/S taget under konkursbehandling af Sø- og Handelsretten. Det fremgår i dag af Statstidende.

Alene i 2018 tabte Libratone 136 mio. kr. før skat. Året forinden lød underskuddet på 128 mio. kr., og egenkapitalen var negativ ved indgangen til 2019 med over en halv mia. kr. Det skriver Finans.dk.

Libratone Beat (Foto: Libratone)

 

Libratone blev stiftet i 2009 af Tommy Andersen, men blev i 2014 solgt til kinesiske Goertek, som også ejer størsteparten af aktierne i Dynaudio.

Igennem årene har vi testet talrige Libratone-produkter, der specielt i de tidlige år bød på unikt og innovativt design og fremragende lyd – som f.eks. Libratone Lounge fra 2011 eller den runde Libratone Loop fra 2013.

Af uransagelige årsager droppede Libratone hele produktlinien efter kinesernes overtagelse af virksomheden i 2014. Og så gik der ellers adskillige måneder før det første nye produkt, Libratone Zipp, så dagens lys.

Danske Libratone åbner concept store i Taipei i 2013.

Det var reelt først i 2016, to år efter kinesernes overtagelse, at Libratone var tilbage med noget, der lignede et normalt sortiment.

Kurator: Flere mulige købere

Libratone har aldrig tjent penge, men alligevel står flere mulige købere i kø for at overtage og videreføre virksomheden. Det fortæller kurator Anders Hoffmann Kønigsfeldt til Finans.dk.

“I øjeblikket forsøger at vi at sælge virksomheden og vi har flere mulige købere. Vi håber på at kunne gennemføre en hurtig salgsproces, så virksomheden er solgt inden for de næste par uger,” siger han.

“Vi tror, at virksomheden vil overleve,” tilføjer han.

Libratone har ifølge Anders Hoffmann Kønigsfeldt blot 17-20 medarbejdere i ind- og udland, men kun et fåtal er på arbejde for at kunne supportere kunder, mens konkursboet forsøger at sælge virksomheden.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Chat-funktionen, der fungerer på tværs af de to apps, bliver nu officielt gjort tilgængelig for alle brugere.
  Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nu.
  Frit valg på lyseffekter og fire forskellige optagekarakteristikker.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbejde med e-sportsmestrene i Astralis. Vil have gaming-hovedsæt klar til foråret.
  Nyt Omen-tilbehør med Warp Wireless-teknologi.
  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Harman Kardon Citation Tower

  Vejl.pris 19999 kr Tårnhøj bekvemmelighed

  Elipson Legacy 3210

  Vejl.pris 19999 kr Små franske delikatesser

  Klipsch The Fives

  Vejl.pris 7499 kr Trådløse stereohøjttalere

  Denon Home 350

  Vejl.pris 6998 kr Nobelt ydre – magtfuldt indre
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.