Nyhed

Legendarisk genfødsel – Musical Fidelity LS3/5A

Legendarisk højttaler efter den originale opskrift.

En af de mindre nyheder ved dette års high-end event i München var Musical Fidelitys afsløring af deres egen version af den berømte LS3/5A højttaler. Den lille studiemonitor der blev skabt i midten af ​70’erne til BBC’s radioudsendelser.

De originale kravspecifikationer var en kompakt højttaler, der optog lidt plads og kunne bruges i en OB-vogn og med mere fokus på klar mellemtone end på dyb bas. Derfor kommer der ikke megen lyd under 100 Hz fra de små højttalere.

Foto: Musical Fidelity

Men du milde verden for en mellemtone – det var den, der var med til at gøre højttaleren berømt og populær også uden for studiet. Den blev produceret under licens fra BBC af mange forskellige producenter. Rogers er den mest kendte, men LS3/5A blev også fremstillet af blandt andre KEF, Spendor og Harbeth.

Nu kan Musical Fidelity føjes til den lange liste af LS3/5A-producenter.

De mener selv, at de laver deres helt egen version, men intet tyder på, at de afviger fra den originale opskrift.

Højttalerne har en 110 mm bas/mellemtone, og en 19 mm dome diskant i et 19 cm bredt og 30,5 cm højt kabinet. Højttaleren har en impedans på 15 Ohm og dækker et frekvensområde på 80 til 20.000 Hz, med en følsomhed på 82,5 dB.

Prisen er angivet til 2.500 euro for et par, hvilket gør Musical Fidelitys udgave meget konkurrencedygtig i forhold til konkurrenternes versioner af samme højttaler.

Musical Fidelity er ikke færdig med LS3/5A, de vil også producere deres egen version af den større LS5/9. Den har en 21 cm bas/mellemtone, kombineret med en større 34 mm dome diskant. De dækker et større frekvensområde på 50 til 20.000 Hz.

<
>

 

Læs også Små magiske højttalere De over 50 år gamle højttalere har aldrig været bedre end nu, og de leverer noget, få andre højttalere formår.
Les videre
Exit mobile version