TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Konkursramt Libratone købt af kinesiske investorer

Til trods for flere år med kæmpe underskud går dansk højttalerproducent ikke konkurs alligevel.

forfatter
Publiceret 09/06/2020 - 13:42

Det er kun knap en måned siden, vi kunne fortælle at danske Libratone – producenten af produkter som Libratone Track Air+ og Libratone Zipp Mini 2 – var blevet taget under konkursbehandling af Sø- og Handelsretten.

Libratone havde alene i 2018 tabt 136 mio. kr. før skat. Året forinden lød underskuddet på 128 mio. kr., og egenkapitalen var negativ ved indgangen til 2019 med over en halv mia. kr.

Reddet på målstregen

Men til trods for de blodrøde tal er Libratone nu blevet reddet fra konkursen. Det skriver Finans.dk.

Det er konkursboets kurator, Anders Hoffmann Kønigsfeldt fra advokatfirmaet Bech-Bruun, som har bekræftet redningsaktionen over for det danske erhvervsmedie.

Køber er ifølge advokaten et dansk selskab, der ultimativt er ejet af kinesere, som er relateret til de tidligere ejere af Libratone.

Libratone Zipp Mini 2. (Foto: Producent)

Økonomidirektøren i det kinesiske ejerselskab, Yuting Liu ønsker ikke at uddybe ejerforholdene, eller hvilket beløb der er givet for den konkursramte virksomhed. Hun sætter dog gerne ord på, hvad købet skyldes og planerne for Libratone fremadrettet, skriver Finans.dk:

“Vi har fortsat en stærk tro på, at der er et marked for Libratones brand og produkter i Europa. Vi er derudover overbevist om, at virksomhedens drift kan fortsætte med en ny struktur.”

Libratone vil fortsat have hovedsæde i Danmark, men må sige farvel til 13 af de 18 ansatte, så medarbejderstaben fremover udgøres af blot fem personer.

Libratone blev stiftet i 2009 af Tommy Andersen og to andre danskere med en fortid i Bang & Olufsen, men blev i 2014 solgt til kinesiske Goertek, som også ejer størsteparten af aktierne i Dynaudio.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Mindre og billigere Sonos-subwoofer forsinket Det kan se ud, som om Sonos' planlagte Sub Mini bliver nogle måneder forsinket.
Soundbar til få hundrede kroner Creative Stage Air V2 er en en bærbar, batteridreven soundbar til næsten ingen penge
Hvor godt lyder Samsungs ultraslanke soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tyndeste soundbar, vi har set, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også nogle tricks, som gør den ekstra nem at placere.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Vi tabte kæben De små KEF LSX II er de bedste trådløse stereohøjttalere i prisklassen.
TAD er tilbage med ny højttaler TAD-CR1TX bliver ikke ligefrem billig.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend