Højttalrere

Blandt dem en in-wall-subwoofer!
forfatter

Danske MK Sound har ikke siddet på hænderne, siden de overtog legendariske Miller & Kreisel fra USA for nogle år siden. De klassiske kompakte MK-højttalere S-150 THX er blevet frigivet i en ny version, og har også fået en ny storebror i form af S300-serien. Sidst, men ikke mindst, har MK Sound lanceret nye subwoofere i X-serien og V-serien.

Nu er det in-wall højttalere, der står for tur. Til nytår kommer nemlig alle MK-højttalere i specielle versioner til vægmontering. De nye modeller IW150, IW300 og IW950 har (i modsætning til den forrige generation, der var helt åben bagtil) lukkede bagkabinetter i MDF kombineret med en frontbaffel af aluminium. In-wall højttalere bruger de samme højttalerelementer som de fritstående modeller, men delefiltrene er naturligvis tilpasset til vægmontering.

Det overses på ingen måde, at den nye in-wall serie også kan være egnet montering i loft, hvor den kan bruges som højdekanaler i Dolby Atmos- og DTS-X-baserede hjemmebiografer.

Foto: MK Sound
MK Sound IW28S in-wall subwoofer. Foto: MK Sound

IW28S: In-wall subwoofer
Desuden har MK Sound udviklet en separat subwoofer til vægmontering. IW28S rummer to 8″-basenheder og skulle gå ned til 28 Hz (-6dB) i henhold til specifikationerne. Ingen kraftkarl, måske, men med den rette placering og i det rigtige antal in-wall subwoofere lyder udmærket.

Foto: MK Sound
MK Sound VA500 rackmonterbar effektforstærker. Foto: MK Sound

MK Sound leverer også en passende effektforstærker til at drive in-wall-subwoofer. VA500 giver 500 watt RMS (4 ohm), og kan rackmonteres.

De nye in-wall-produkter forventes at være klar i februar 2016.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.