Hundedyrt og rålækkert fra Sonus faber

Dette må være en af de dyreste trådløse bordhøjttalere, man til dato har set. Vi har hørt den, og lurer på, om den er prisen værd.

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Foran et forventningsfuldt publikum bestående af importører og udvalgte journalister på Sardinien, afslørede Sonus faber en højttaler, hverken du eller vi har set eller hørt magen til før.

Sonus faber hører nu under McIntosh Group, et selskabet, der er udsprunget af Fine Sounds Group. Selskabet har Audio Research, McIntosh, Wadia, Sumiko, Prym og Sonus faber i stalden. De har fælles designafdeling ledet af Livio Cucuzza i Vicenza, men producerer alt selv i deres hjemlande.

Den nye trådløse SF16 er både designet, udviklet og produceret – i hånden – i Italien.

Salgsdirektør Mirko Sanna, Design Director Livio Cucuzza, Udvikling Paolo Tezzon og markedsføring Fiore Capeletto præsenterer SF16. Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Der er ikke en hvilken som helst Bluetooth-højttaler, vi taler om, men en radikalt ny streaminghøjttaler i luksusklassen, drevet af i alt 1.400 W og DTS Play-Fi-streaming inkluderet.

I selve højttalerkroppen sidder basenhederne, der er specialdesignede til SF16, og spiller i begge retninger, imens mellemtoner og diskanter sidder på motoriserede satellithøjttalere – som langsomt kommer ud af kabinettet, når du tænder for strømmen.

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Udviklingen har i alt taget halvandet år, og inspirationen stammer fra Sonus fabers The Snail, som var en trevejs-højttaler, hvor baskabinettet havde to satellithøjttalere monteret på justerbare holdere.

I SF16 er alle udviklet og bygget specielt til højttaleren, som fra inderst til yderst er håndbygget i Italien. For at musikken skal fylde rummet så godt som muligt, er det dobbelt af enheder over hele linien, med diskant-, bas- og mellemtoneenheder både for og bag.

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Kvaliteten er upåklagelig, med silkematte overflader og næsten ingen synlige skruer. Kunden kan selv vælge og bestille SF16 i den finish, som han eller hun måtte ønske. Men de heldige må belave sig på en vis ventetid. Da SF16 er så kompliceret at bygge, er kapaciteten kun på 200 enheder om året, og prisen er derefter.

Paolo Tezzon kontrollerer, at alt fungerer som det skal. Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Lyden er temmelig spektakulær for en så – relativt set – kompakt bordhøjttaler. Der er generøse mængder af bas og et usædvanlig stort lydbillede. Balancen var overraskende god, og ja, den kan spille meget højt, og fyldte let den store stue, som vi fik SF16 demonstreret i.

Det burde den også, når man tager i betragtning, at prisen ventes af lande omkring de 80.000 danske kroner, når den bliver tilgængelig til efteråret!

Testeksemplar er allerede bestilt.

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede
Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Rejsen til Sonus faber i Italien var betalt af McIntosh Group.

Læs også: Verdens dyreste Bluetoothhøjttaler

Les videre
Exit mobile version