Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Hjemmebio-lækkerier fra JBL

Fem nye modeller i Synthesis-serien og en ny surroundprocessor.

Skrevet af / 08/03/2016 - 12:14
Hjemmebio-lækkerier fra JBL

Hvis hjemmebioen har ambitioner om at matche lyden fra de store sale, bør man kigge nærmere på JBL’s Synthesis-højttalerserie, som for nylig er blevet udvidet med fem nye medlemmer.

Det er professionelle sager, der prismæssigt rækker fra “dyrt, men betaleligt” – og op til det prisniveau, hvor man bør overveje at sælge nogle af sine byejendomme for at betale gildet. I hvert fald hvis man skal udstyre en 16- eller 32-kanalers Dolby Atmos-hjemmebiograf.

Foto: JBL
JBL LSR705i. Foto: JBL

I den laveste ende finder man LSR705i med hornladet kompressionsdriver og 5″ bas. Storebror LSR708i har 8″ bas og samme diskantdriver og horn. Prisen er ikke helt fastlagt, men forvent 10.000 kroner pr. stk. for 5″-udgaven og 13.500 kroner stykket for 8.”

JBL LSR708i. Foto: JBL
JBL LSR708i. Foto: JBL

Hvis du vil undgå at have klodsede kabinetter stående i hjemmebiografen, er indbygning løsningen. Det gælder i endnu højere grad højdekanalerne i en Dolby Atmos- eller DTS:X-opsætning. JBL Synthesis SCL-3 og SCL-4 er udstyret med henholdsvis to stk. 5″ bas og en 7″ bas. Begge har samme kompressions-diskantdriver med et ekstraordninært kort horn, som gør det muligt at bygge højttalerne ind, selv om der kun er 10 cm. frirum i dybden. Prisen er den samme for SCL-3 og SCL-4, nemlig 25.999 kroner stykket.

Foto: JBL
Foto: JBL
Foto: JBL
Foto: JBL

Skal der flyttes luft, kommer man dog ikke uden om store basenheder i velvoksne kabinetter. JBL 4367 er bygget på JBL’s M2 studiomodnitor. Bestykningen er en 15″ bas og et solidt horn med JBL’s D2-driver til resten af området. Prisen er 54.999 kroner stykket.

Foto: JBL
Foto: JBL

Til at styre det hele har Trinnov Audio udviklet en JBL-version af sin Altiude 32-surroundprocessor. JBL Synthesis SDP-75, som den hedder, har direkte digital Blu-Link-udgang til JBL’s egne Room EQ-equalizere og forstærkere. Afhængigt af antallet af kanaler skal man lægge mellem 210.000 og 280.000 kroner på disken for at få den med sig hjem.

Foto: JBL
Foto: JBL

HTP

Artikelfoto: HTP demonstrerer JBL Synthesis på Hi-Fi & Surround 2015. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • EFTERÅRS TILBUD
    4 UGER 4 KR

    Fornyes efter 4 uger, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

XGIMI Horizon Ultra: 4K-projektor med Dolby Vision

Denon-receiver bringer Atmos-lyd til hjemmebiografen

8K-hjemmebiolyd til lavpris

Sonys nye højttalere kan noget helt særligt

Dali lancerer ny centerhøjttaler i Oberon-serien

Dirac ART tager rumkorrektion til nye højder

Lyd & Billede
Scroll to Top