TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

High End 2022: Dynaudio Focus

To Focus-højttalere er alt, hvad du behøver for at streame musik.

forfatter
Publiceret 23/05/2022 - 20:41

Vi har tidligere testet trådløse, aktive Focus-højttalere fra danske Dynaudio og var begejstret for lyden, men ikke helt så begejstret for betjeningen. Nu lader det til, at vi måske er blevet hørt, for den nye Dynaudio Focus-serie ser langt mere spændende ud, end vi havde håbet.

Her behøver man ikke en ekstra boks for at tilslutte andre lydkilder end mobilen. Alt er integreret i højttaleren, som også er udstyret med HDMI-indgang til TV-lyden.

De har altså fået en ordentlig overhaling, og det samme gælder lyden.

dynaudiofocus50 walnut 01
Dynaudio Focus 50 i valnød. (Foto: Dynaudio)

Dirac-kalibrering

Alle de nye højttalere i Focus-serien har Dynaudios egne enheder og er målt i deres Jupiter måle-rig, som ikke ligner noget andet, vi har set på en højttalerfabrik. Hvis man af en eller anden grund skulle være utilfreds med lyden, når man kommer hjem, kan man få forhandleren til at kalibrere højttalerne med en målemikrofon og software fra Dirac.

Så tilpasses lyden så godt som muligt til det rum, den står sig i. Der er endda kompensering af lyden i forhold til, om man har de magnetiske stoffronter på eller ej.

Den nye Focus-serie er ikke alene trådløs med bl.a. AirPlay 2 og Google Chromecast; de kan også kobles til netværket med Ethernet-kabel og har understøttelse af trådløs tilslutning til et WiSA-kompatibelt TV.

dynaudiofocus10 white 04
Dynaudio Focus 10 bagside. (Foto: Dynaudio)

App-styring

Alle højttalerne i Focus-serien har analoge og digitale indgange på den ene af dem samt en subwoofer-udgang til dem, der har brug for det. Der medfølger også en fjernbetjening, og alt kan selvfølgelig styres via en app på mobilen. Hvor man også har adgang til Spotify Connect, Tidal Connect, QPlay, UPnP og Netradio, ligesom højttalerne er Roon Ready.

dynaudiofocus50 primary amplifier 02
Dynaudio Focus 50 forstærkermodul. (Foto: Dynaudio)

Serien består af tre modeller: Den kompakte reolmodel Focus 10 har et 280 + 110 watt forstærkermodul, en 14 cm MSP-bas og Dynaudios 28 mm dome-diskant. Den samme diskant finder man i den slanke gulvhøjttaler Focus 30, som desuden har to 14 cm MSP-basser. Endelig har den store gulvstående Focus 50 to 18 cm MSP-basser, en 14 cm MSP-mellemtone og en 28 mm dome-diskant.

Læs også Dynaudio Focus 20 XD Dynaudio mener, at det giver masser af mening at bygge elektronikken ind i højttaleren. Også i high-end. Det beviser de her.

Gulvhøjttalerne har også flere kræfter i form af et 280 watt forstærkermodul til basenhederne plus 280 watt til mellemtonen og 110 watt til diskanten.

dynaudiofocusfamily white
Dynaudio Focus-familen i hvid. (Foto: Dynaudio)

Priser

Højttalerne er allerede på vej ud til forhandlerne, og man kan vælge imellem sort, hvid og en lys abrikosfinér.

Priserne er opgivet til:

  • Focus 10: 5.000 euro
  • Focus 30: 7.500 euro
  • Focus 50: 10.000 euro
dynaudiofocus10 walnut 01
Dynaudio Focus 10 i valnød. (Foto: Dynaudio)

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
Slår Sonos på hjemmebane Audio Pro A15 er en stærk lille multirums-bordhøjttaler, som du kan tage med dig ud i haven i tørvejr.
lbpluss
Fyldig lyd og fuld streaming Gulvhøjttalerne Audio Pro A38 er et indretningsvenligt alt-i-et stereoanlæg med musikstreaming, multirum og TV-tilslutning.
lbpluss
Musik under bruseren Ikea Vappeby er en lille Bluetooth-højttaler, der tåler at komme med i bad.
lbpluss
Ikoniske B&O-højttalere klar til fremtiden Ny generation af Beosound hjemmehøjttalere.
lbpluss
Næste generation smarthøjttalere fra Sonos Rygterne var sande: De nye Sonos-højttalere kommer 28. marts, og vi har hørt dem.
Følg Lyd & Billede