TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

High End 2022: Audiovector QR7

En større og sejere højttaler til store rum og til alle, der elsker bas.

forfatter
Publiceret 20/05/2022 - 11:45

Den billigere QR-serie fra Audiovector tog os med storm – en af dem, Audiovector QR5, blev sågar Årets Højttaler i Lyd & Billede i 2019 – og nu kommer der en endnu større model i samme serie. Den hedder QR7 og ligner QR5, bare med større basenheder i et større kabinet.

Læs også Audiovector QR5 QR5 leverer rytmerne uden tøven, giver musikken luft – og slår næsten benene væk under deres egne topmodeller.

Den nye model går ikke kun et nummer op i størrelse; med en prisseddel på 5.750 euro rykker den også tættere på Audiovectors R3, men også Bowers & Wilkins 702 S2 Signature og Technics SB-G90M2.

8DA5D97A 4812 4E9E 8DA4 9F2DA73014DE 2048x1152 1
Audiovector QR7 med den karakteristiske AMT-diskant. (Foto: Lasse Svendsen)

Ligesom sine mindre søskende har den en Air Motion Transformer-diskant, en slags bånddiskant med en membran foldet som en harmonika, men her kombineret med en 6 tommers mellemtone i aluminium og to 8 tommers basenheder med sandwichmembran. Med aluminium udenpå.

Læs også High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
HighEnd 2019 welcome

Højttaleren, der har en opgivet følsomhed på velkomne 90,5 dB, er 104 cm høj og 40 cm dyb, men kun 25 cm i bredden. Kabinetterne fås i sort eller hvid lak eller mørk valnøddefinér. Nogen nordisk træfinér, såsom lys bøg, fås ikke til QR-serien.

9FF3973E 661A 42A0 B4FF 39AA77ED0821 scaled 1
QR7 i mørk valnød. (Foto: Lasse Svendsen)

Audiovector QR7 er allerede på vej ud i butikkerne, og et par er på vej til os til test, så interesserede bør følge med de kommende uger.

For det er en højttaler, der tilsyneladende trives lige så godt med rolig jazz som med Rammstein, og jeg kan allerede nu afsløre, at QR7 leverer et fysisk lydtryk kombineret med den nødvendige finesse og raffinement, som kan gøre den til en vellykket allround-højttaler.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
En klassiker vi ikke glemmer JBL Paragon var den ultimative højttaler til at imponere naboerne i Beverly Hills i 1950’erne og 60’erne. Og den spillede i stereo!
Sæt musik til sommerens fester Ingen sommer uden fester, ingen fester uden musik.
Referencelyd direkte i væggen In-wall-højttalerne fra IW150-serien skal være specielt udviklet til Dolby Atmos.
Lille party-højttaler gør det meste rigtigt Med Sony XG300 bliver der god stemning til havefesten, uden at man behøver at frygte naboklager.
En soundbar fra … Porsche? Pas på, Sonos og Samsung! Porsches nye soundbar ligger og lurer i svinget.
HiFi-ikoner skifter ejer Kapitalfonden Highlander Partners har opkøbt McIntosh Group, der også står bag Sonus faber.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend