TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

High End 2022: Audiovector QR7

En større og sejere højttaler til store rum og til alle, der elsker bas.

forfatter
Publiceret 20/05/2022 - 11:45

Den billigere QR-serie fra Audiovector tog os med storm – en af dem, Audiovector QR5, blev sågar Årets Højttaler i Lyd & Billede i 2019 – og nu kommer der en endnu større model i samme serie. Den hedder QR7 og ligner QR5, bare med større basenheder i et større kabinet.

Læs også Audiovector QR5 QR5 leverer rytmerne uden tøven, giver musikken luft – og slår næsten benene væk under deres egne topmodeller.

Den nye model går ikke kun et nummer op i størrelse; med en prisseddel på 5.750 euro rykker den også tættere på Audiovectors R3, men også Bowers & Wilkins 702 S2 Signature og Technics SB-G90M2.

8DA5D97A 4812 4E9E 8DA4 9F2DA73014DE 2048x1152 1
Audiovector QR7 med den karakteristiske AMT-diskant. (Foto: Lasse Svendsen)

Ligesom sine mindre søskende har den en Air Motion Transformer-diskant, en slags bånddiskant med en membran foldet som en harmonika, men her kombineret med en 6 tommers mellemtone i aluminium og to 8 tommers basenheder med sandwichmembran. Med aluminium udenpå.

Læs også High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
HighEnd 2019 welcome

Højttaleren, der har en opgivet følsomhed på velkomne 90,5 dB, er 104 cm høj og 40 cm dyb, men kun 25 cm i bredden. Kabinetterne fås i sort eller hvid lak eller mørk valnøddefinér. Nogen nordisk træfinér, såsom lys bøg, fås ikke til QR-serien.

9FF3973E 661A 42A0 B4FF 39AA77ED0821 scaled 1
QR7 i mørk valnød. (Foto: Lasse Svendsen)

Audiovector QR7 er allerede på vej ud i butikkerne, og et par er på vej til os til test, så interesserede bør følge med de kommende uger.

For det er en højttaler, der tilsyneladende trives lige så godt med rolig jazz som med Rammstein, og jeg kan allerede nu afsløre, at QR7 leverer et fysisk lydtryk kombineret med den nødvendige finesse og raffinement, som kan gøre den til en vellykket allround-højttaler.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
Annonce
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

Højttalere til mandehulen Elipson Heritage XLS11 er franske - men ligner amerikanske monitorhøjttalere fra stereoens guldalder.
Der står en legende bag disse Efter pladespillerne er MoFi klar med sin første højttaler.
Få biograflyd hjemme i stuen Er lyden fra dit TV tynd og pjevset? Vi har testet fem soundbars i mellemsegmentet, som kan kurere mager bas og give dig en fed surround-oplevelse!
De bedste, vi har hørt De grønne højttalere fra Monitor Audio er en fødselsdagsgave af karat! Her får du faktisk i både pose og sæk.
QUAD ESL 63 - klassikeren vi ikke glemmer I højttalernes Hall of Fame vil en højttaler stå for sig selv. I et separat rum med en lille rørforstærker tilsluttet. Hvor den afspiller Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk vil blive bjergtaget af klangen.
Lyd på ingen plads Indbygningshøjttalerne DALI Phantom K-60 LP kræver stort set ingen indbygningsplads i dybden.
Følg Lyd & Billede