NYHED

Fornem klang fra Sverige

Vi har smuglyttet til Marten Oscar og er blevet forført.

Forårets store hi-fi-begivenhed er overstået, og notesbogen er fuld af kommende testprodukter. En af de mest mindeværdige oplevelser fra High-End 2019 i München var demonstrationen af svenske Martens nye Oscar-serie, som består af en gulvstående tovejshøjttaler og en kompakt standerhøjttaler.

Duo er kompakthøjttaleren i Oscar-serien, mens den gulvstående version hedder Trio. De har samme 25 mm store diskant med keramisk membran og henholdsvis en og to 18 cm bas-enheder i et slankt kabinet. Som fås i sort, hvid eller valnøddefinér.

(Foto: Marten)

Vi lyttede kortvarigt til den kompakte Oscar Duo, der lød usædvanlig velvoksen med generøs basdynamik. Lydbilledet var åbent, klangrigt og rigtig godt fokuseret. Hvilket tyder på en meget vellykket konstruktion.

Den gulvstående Trio er 109 cm høj, men kun 20 cm bred, den opgivne følsomhed er 89 dB, og prisen bliver ca. 65.000 kroner parret. Følsomheden på Duo er 86 dB, og prisen bliver ca. 40.000 kroner parret, uden standere.

(Foto: Marten)

Leif Olofsson fra Marten, der har udviklet Oscar-serien, har formået at strække basresponsen ned til 27 Hz for Trio og 37 Hz for Duo (+/-3 dB). Hvilket er bedre end forventet for så relativt kompakte konstruktioner med mellemstore bas-enheder.

Oscar-serien er i butikkerne i løbet af sommeren.

(Foto: Marten)
Les videre
Exit mobile version