TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Focals slagskib stævner ud

De, der har ventet på en topmodel fra den franske højttalerspecialist, kan godt finde kreditkortet frem. Nu er Sopra No3 her.

forfatter
Publiceret 11/05/2016 - 15:25

Den er ikke så stor, at den ikke kan passe ind i stuen. Hvis altså du har midlerne til det og ønsker en højttaler, der er et skridt op af skalaen i forhold til Focal Sopra No2. Og den er ellers allerede en af de mest komplette gulvhøjttalere, vi har testet.

Det har længer ligget i kortene, at Focal skulle lancere en større højttaler i Sopra-serien, der blev præsenteret i 2015.

Nu er den største af dem, Sopra No3, klar til at indtage parketten.

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede
Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Den ligner naturligvis No2, som ses ved siden af den på billedet ovenfor. Men ud over et 30 procent større kabinet har den et meget større baskammer med plads til to af Focals 21 cm-enheder (imod No2’s 18 cm-basser), udviklet specielt til Sopra-serien. Højttaleren er 126 cm høj, og vejer 70 kg.

Teknisk set er den ikke så forskellig fra Sopra No2, og Focal siger, at den kun går et par hertz dybere i basområdet sammenlignet med No2, men at det i praksis lyder lidt, som om der er tilføjet en ekstra oktav i bassen.

Skalaen er naturligvis meget større på No3, men demoen Focal, der blev holdt for pressen med Naim-elektronik, gav indtryk af den samme friske lydsignatur, vi fik fra No2. Bare med meget mere af alt – og især kraftigere basdynamik.

Højttaleren er opdelt i tre kabinetter, hvor baskabinet er 60 procent større end i No2. Der er en opgraderet diskantsektion, hvor bagkammeret til den inverterede 27 mm beryllium-diskant er tilpasset til en højere effektivitet og mere lineær dæmpning af bagudstrålingen fra enheden.

Focal Sopra No3 er allerede på vej til Skandinavien, og prisen anslås til ca. 145.000 kroner for et par, og den kan leveres i flere forskellige designs. Så hvis du drømmer om en rød højttaler, kan det arrangeres.

Ud over den nye topmodel lancerer Focal nu også en matchende centerkanal plus opgraderede baghøjttalere og subwoofer til dem, der ønsker fuld surround med Sopra-serien!

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede
Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Mindre og billigere Sonos-subwoofer forsinket Det kan se ud, som om Sonos' planlagte Sub Mini bliver nogle måneder forsinket.
Soundbar til få hundrede kroner Creative Stage Air V2 er en en bærbar, batteridreven soundbar til næsten ingen penge
Hvor godt lyder Samsungs ultraslanke soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tyndeste soundbar, vi har set, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også nogle tricks, som gør den ekstra nem at placere.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Vi tabte kæben De små KEF LSX II er de bedste trådløse stereohøjttalere i prisklassen.
TAD er tilbage med ny højttaler TAD-CR1TX bliver ikke ligefrem billig.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend