En stang lyd til fjernsynet fra Denon

Soundbar? Lydpodie? Højttalerbase? Kært barn har mange navne. Men den hjælper i hvert fald på at afhjælpe den tynde lyd i moderne fladskærms-tv.

I takt med at tv-apparaterne bliver stadig mindre i dybden, bliver også lyden tyndere. Skærmene har simpelthen ikke tyngden og dybden, som kræves for at gengive en naturlig dyb bas.

Af den grund er soundbars og lignende indretninger med eksterne højttalere og indbyggede forstærkere i en ikke alt for dominerende udformning blevet stadig mere populære.

Denon kalder sit bud på tv-lyd en lydbase. DHT-T100 er udstyret med ovale højtalerenheder og to dome-diskanter, som alle drives af en kraftfuld digital forstærker. To basrefleksporte bagest i basen giver et tilskud i bunden.

Med kun én boks i rummet, bliver det selvsagt ikke surround sound. Men DHT-T100 skaber dog rumlig oplevelse ved hjælp af digital signalbehandling på baggrund af Dolby Digital-signalet fra fjernsynet.

DHT-T100 kan også afspille musik fra mobile enheder som smartphones og tablets med Bluetooth. Højtalerbasen understøtter også aptX, som gør det muligt at afspille musik i cd-kvalitet via Bluetooth.


Der er fem lydprogrammer, beregnet til film, musik mm. Tv-højtaleren har en særlig Night Mode, så man kan afspille lyd i hi-fi-kvalitet til langt ud på natten uden at forstyrre resten af familien. Det vil sandsynligvis sige en slags loudness-funktion, hvor bas og diskant fremhæves for at kompensere for ørets lave følsomhed ved lave lydniveauer.

Tv-højtalerbasen kan bære op til 27 kg og passer perfekt under de fleste skærme på op til 50″. Basen kan tilsluttes på få minutter og kan styres med tv’ets fjernbetjening.

Fakta om DHT-T100:

Forhandler og pris
Højtalerbasen forhandles hos Hi-Fi Klubben til en pris på pris: 2.299 kr.

Les videre
Exit mobile version