Nyhed

Dynaudio Heritage Special

Ny specialmodel henter dele fra øverste hylde.
forfatter

Dynaudios specialmodeller plejer at spille fortryllende. Derfor har vi også tiltro til de nye Dynaudio Heritage Special, som vi får på testbænken inden længe.

Dynaudio er ikke ubekendt med signatur-, special-, limited og jubilæumsmodeller. Den pragtfulde Special Forty, der markerede 40 år med Dynaudio, er stadig blandt vores referencehøjttalere. Og hvem husker ikke Special Twenty Five eller Contour 1.3 SE? Bare nogle af de virkelig legendariske specialmodeller fra Dynaudio.

(Foto: Dynaudio)

Dynaudio Heritage Special er den seneste i rækken af specialmodeller, og selv om designet er fra 1990’erne og minder mere om Contour 1.3 SE end nutidens Contour-modeller, er delene af langt nyere dato.

Bas-enheden er hentet fra Dynaudios svinedyre Platinum-højttalere og modificeret til det nye håndlavede kabinet med indvendig magnet, en forbedret svingspole med Nomex-ophæng og længere slaglængde.

(Foto: Dynaudio)

18W75, som enheden kaldes, har fået følgeskab af Esotar 3-diskanten, som vi kender fra den nye Confidence-serie, men her er den monteret på en plade fra T33o. Endnu en legendarisk Dynaudio diskant-enhed.

Det hele er bundet sammen af et førsteordens delefilter med impedanskorrektion, Mundorf-komponenter og MCap Evo oliekondensatorer, og kablet med Van den Hul CS12-kabler til 710 Cu Nextgen-terminaler fra WBT på bagsiden. Som er en heldækkende plade i børstet aluminium.

(Foto: Dynaudio)

Kabinettet er i amerikansk valnøddefinér, og indvendig er det dæmpet med skum og bitumen og forstærket for at dæmpe resonanser, mens basrefleksporten er placeret over terminalerne på bagsiden.

Alt sammen samlet i hånden i Skanderborg.

(Foto: Dynaudio)

Dynaudio laver kun 2.500 par Heritage Special, som koster 44.999 kroner parret, når de bliver tilgængelige i udvalgte butikker.

Følg med her på lydogbillede.dk for en kommende test af højttalerne.

Tekniske data
• Følsomhed: 85 dB
• Impedans: 4 ohm
• Frekvensområde: 42 Hz – 23 kHz (+/-3 dB)
• Delefrekvens: 2,2 kHz, 1. orden
• Bas-enhed: 18 cm MSP 18W75
• Diskant-enhed: 28 mm Esotar 3
• Mål og vægt: 38,5 x 20,8 x 33,7 cm (u. front) / 11 kg

(Foto: Dynaudio)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.