TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

B&W solgt til opstartvirksomhed!

Det mest hæderkronede britiske højttalerfirma solgt til lilleputfirma med 40 ansatte.

Engelske Bowers & Wilkins laver højttalere, der kan måle sig med de allerbedste. Men der er også ting, som de ikke kan. Ting, der er altafgørende i dag. Det er baggrunden for en af de mest overraskende overtagelser i hi-fi-verdenen i årevis.

Den 1.100 mand store britiske højttalerproducent B&W er netop blevet opslugt af den så godt som ukendte opstartsvirksomhed Eva Automation, der blot har 40 ansatte. Det ligner Davids kamp mod Goliat. Ud over at Goliat, repræsenteret af B&W-direktør Joe Atkins, er vældig godt tilfreds med udfaldet.

Bag Eva Automation står Gideon Yu, der er tidligere finansdirektør hos Facebook og nuværende mangemilliardær. De to firmaer vil fusionere under navnet Bowers & Wilkins, med Atkins som direktør og Yu som bestyrelsesformand.

Overtagelsen sker ikke ved et simpelt opkøb, men ved at EVA Automation rejser finansiering hos investorer til dækning af de aktier, der overtages. Gideon Yu vil dermed købe de nuværende medejere af B&W, Caledonia Investments og Sofina ud. Joe Atkins ejer selv 60 procent af aktierne i B&W.

Det handler om software
Hvad EVA Automation vil med kronjuvelen i engelsk højttalerindustri, er ikke oplyst. Men firmaet, der endnu ikke har sendt et eneste produkt på markedet, oplyser på sin hjemmeside, at de har til hensigt at revolutionere den måde vi bruger elektronik i hjemmet.

Joe Atkins forklarer, at B&W, sine ekspertiser til trods, mangler tilstrækkelig viden om den software, der kræves for at få udstyret til at samarbejde med cloudtjenester.

Det kunne med andre ord lyde som noget med smarthome-styring og sikkert også multirumslyd, Og så har Gideon Yu i øvrigt været fan af B&W i mange år. Han ejer også et foboldhold, San Francisco 49ers.

De ansatte hos B&W fik beskeden i går, tirsdag. Selv om ejerskabet flytter over Atlanten, skal der angiveligt ikke ske nogen ændringer i staben. Dermed er de 1100 ansatte hos B&W heldigere end deres kolleger hos Tannoy. Her fik 70 ansatte på fabrikken i Coatbridge, Skolland i sidste uge en fyreseddel, da produktionen flytter til Zhongshan i Kina.

EVA Automation

Bowers & Wilkins

Kilde: Bloomberg Business

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.