TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Bund i den høje ende fra JL Audio

JL Audio laver kun subwoofere. Det er de til gengæld nogle af de allerbedste til.

JL Audio er en af pionererne inden for dybbas. Igennem 40 år har JL Audio specialiseret sig alene i subwoofere, og deres produkter har tidligere rystet os i vore grundvold. Helt bogstaveligt.

Firmaet laver nu fire serier af subwoofere. De mest kostbare er Gotham-serien, hvis topmodel, G213v2 er udstyret med to 13,5″ basser og 4.500 W indbygget forstærker! Prisen er på Bruce Wayne-niveau: 94.950 kroner for udgaven i sort pianolak.

Foto: JL Audio
Gotham G213 v2 – med 4,5 kW forstærker om bord. Foto: JL Audio

Ud over designlækkerier som håndlavet pianofinish og rustfrit stål kan Gotham-sub’en prale af membranvandring på op til 10 cm på de to enheder! Signalbehandlings-funktionerne er tilgængelige på oversiden af sub’en. Disse omfatter et meget fleksibelt lavpasfilter, variabel fase, omstillelig polaritet, samt ikke mindst automatisk rumtilpasning med den medfølgende kalibreringsmikrofon. Skulle én subwwofer ikke være nok, kan man via en XLR udgang tilslutte en anden Gotham som slaveenhed.

Mellemserien, der hverken pris- eller ydelsemæssigt er den bløde mellemvare, er Fathom-serien, som vi tidligere har skrevet om.

Helt ny er til gengæld Dominion-serien, som er JL’s “økonomimodeller,” idet alle prisene her holder sig inden for fire cifre.

Trods de mere behagelige priser har alle modeller i serien enheder med lang vandring og avancerde klasse D-forstærkere med stramt regulerede strømforsyninger. Subwooferne er angiveligt egnede i såvel stereosystemer, hjemmembiograf og mindre lydstudier.

JL Audio Dominion D108Foto: JL Audio
Dominion D108Foto: JL Audio

Dominion D108 er udstyret med en 8″ bas og en 500 W forstærker. Pris: 7.950 kroner.

Dominion D110 har 10″ bas og ligeledes 500 W forstærker. Pris: 9.950 kroner.

Sidst, men ikke mindst findes E-serien, der kombinere en DMA-optimerede enheder med lang vandring og nyudviklede klasse D-forstærker, der lover en bas, der står i kontrast til størrelsen. E-serien fås i sort og hvid pianolak.

E-Sub E110 har 10″ bas og 1.200 W forstærker. Pris: 13.450 kroner. Den større E112 har 12″ bas og 1.500 W forstærkereffekt. Pris: 16.700 kroner.

Læs vores test af E-112.

Artikelfoto: E-sub E112.

Radioactiv

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.