Nyhed

Børresen X3 sniger sig under den magiske grænse

Ny indgangsmodel til en lavere pris.

Nogle gange holder man sig for øjnene, når danske Børresen lancerer nye højttalere. Det skyldes, at prislappen ofte er høj, nogle gange meget høj – men ikke denne gang.

Børresen X3 er dog ikke ligefrem en budgethøjttaler, men af en Børresen at være alligevel en sjældent prisvenlig gulvstående højttaler.

Foto: Børresen

Den skal have de samme fantastiske kvaliteter som de dyrere modeller, blot i en billigere udgave. Højttaleren har Børresens X-elementer, og de siger selv, at de har gjort en indsats for, at X3 skal være en genkendelig Børresen-højttaler for alle, der hører den. Derfor er bl.a. meget af teknologien og filosofien bag X3 hentet fra Børresens dyrere højttalere i M-, O- og Z-serien.

<
>
Foto: Børresen

X3’s membraner er f.eks. en to-lags konstruktion af kulfiber og et lag aramid med et bikubeformet lag imellem. Magnetsystemet, der driver svingspolen og membranen, anvender to kobberhætter på svingspolens yderkanter for at opnå bedre magnetisk flux og lavere induktans.

Foto: Børresen

Den slanke højttaler har en modificeret bånddiskant, som er delt på 2.5 kHz, og har en bevægelig masse på bare 0,01 gram. Der er dog sket en reduktion i magnet- og jernmassen, så den er ikke helt så følsom som Børresens dyrere diskanter; den opgivne følsomhed er på 88 dB mod 94 dB i den dyrere udgave.

Kabinettet fås i sort eller hvid pianolak, og det er fremstillet af trækomposit som styrker og afstiver kabinettet indvendig, og der er hele seks basrefleksporte på bagsiden.

X3 er prissat til 74.995 kroner parret, og de er i butikkerne nu.

Foto: Børresen
Les videre
Exit mobile version