annonce

Beosound Stage er Bang & Olufsens første soundbar

Og den bliver faktisk vanvittig billig (af B&O at være)!

annonce

Bang & Olufsen laver nogle af de flotteste TV’er på markedet, både hvad design og materialevalg og lyd- og billedkvalitet angår. At lyden er i særklasse, kan vi skrive under på efter at have testet eksklusive modeller som BeoVision Avant og BeoVision Eclipse med gode resultater.

Den sidste tid har B&O samarbejdet med sydkoreanske LG Display på billedsiden, mens de selv har koncentreret sig om designet, lyddelen og indpakningen af det hele. Det har resulteret i superlækre, men også superdyre flagskibsskærme som BeoVision Harmony.

Mange har nok spekuleret på, hvornår Bang & Olufsen ville “komme ned på jorden” og bruge deres erfaring og knowhow til at lave en separat soundbar, der kunne bruges sammen med andre TV-mærker. Nu kommer den endelig, og prisen bliver faktisk ganske overkommelig: Ca. 11.000 kroner er afgjort mere på linje med konkurrenterne end tidligere B&O-kreationer …

(Foto: Bang & Olufsen)

Beosound Stage

Bang & Olufsens allerførste soundbar har fået det velklingende navn Beosound Stage, skabt til at “iscenesætte” gode lydoplevelser for ethvert moderne TV, der har HDMI med ARC-lydreturkanal.

Soundbaren er 110 cm bred – omtrent lige så bred som et 50 tommers tv – og har et tiltalende design med bløde linjer. Standardudgaven er klædt i sølv- eller bronzefarvet aluminium og sort højttalerstof, men den kan også bestilles i en dyrere “smoked oak”-udførelse med egefinér og eksklusivt kvalitetsstof (sort eller gråt/varmt beige stof fra KVADRAT).

Det er de danske NORM Architects, der har stået for designet, og udseendet er virkelig lækkert. Med afrundede kanter og højttalerstof i forskellige farver skal den nok blive en sikker vinder i designbevidste hjem. Den kan stå på TV-møblet, men de fleste vil nok foretrække at vægmontere den.

(Foto: Bang & Olufsen)

Lyd-entusiaster er naturligt nok mest interesseret i “indmaden”, og hvilke kræfter der gemmer sig under panseret. Med 11 højttaler-enheder og 550 watt forstærkereffekt burde Beosound Stage kunne sætte liv i kludene i hjemmebiografen såvel som spille musik på overbevisende vis. Godt nok – ifølge B&O – til at klare sig uden separat subwoofer eller surround-højttalere (men så vidt Lyd & Billede erfarer, har den ingen virtuelle højdekanaler indbygget).

annonce

Soundbaren understøtter etablerede lydformater som Dolby TrueHD og Atmos. Den skulle også være en kapabel stereohøjttaler med understøttelse af både Bluetooth, Chromecast og AirPlay 2. Dermed burde Beosound Stage kunne fungere godt til både film og musiklytning, og således være midtpunkt i stuen.

annonce
(Foto: Bang & Olufsen)

Kan integreres med LG C9 OLED-TV

Beosound Stage er kompatibel med ethvert moderne TV, der understøtter HDMI ARC/eARC (lydreturkanal). Parallelt hermed er den også specielt forberedt til brug sammen med LG’s C9 OLED-TV’er (2019). Ved hjælp af separat Ethernet-tilslutning kan man styre LG C9-serien og Beosound Stage integreret via den eksklusive BeoRemote One-fjernbetjening (som er ekstraudstyr).

Pris og tilgængelighed

Beosound Stage kommer i butikkerne senere på efteråret, og prisen bliver altså overraskende omgængelig i betragtning af, at det er B&O, vi taler om: Ca. 11.000 kroner for standardudgaven (aluminium med sort stoffront), mens deluxe-udgaven i mørk eg vil koste ca. 17.000 kroner.

https://www.bang-olufsen.com/da/hoejttalere/beosound-stage

annonce

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Hentet med helikopter

Smart-ur med green-kort til golfspillere

Nødløsning fra midterste hylde redder Huawei fra Google-blokade

Nye super-grafikkort til sommer. Har Nvidia et nyt kort i ærmet til at modstå AMD?

Nu kommer OLED gaming-skærmene

Begynd nedtællingen: Nu kommer Disney+ til Danmark!

Denne DAC er virkelig unik

Fra en producent, jeg ikke havde hørt om, kommer et virkeligt unikum af en DAC. Faktisk den bedste, jeg har hørt.

Loewe genopstår

6 billige trådløse bordhøjttalere

Boykot: Huawei skaber alternativ til Google Maps

Creative vender tilbage til rødderne – med et lydkort til konsoller

Så let er det at lave dronevideoer

Dette Leica-kamera mangler noget

Så let er det at lave dronevideoer

Droneflyvning bliver ikke meget lettere eller sjovere end dette.