Højttalere

XTZ er klar med tre nye subwoofermodeller.
forfatter

Hvis du vil have det fulde udbytte af den dybbas, der gemmer sig i al ubemærkethed i musik og filmlyd, kommer du ikke uden om en subwoofer. Problemet er, at den slags ofte koster mange penge. Dybbas er en disciplin, der handler om at flytte masser af luft, noget der kræver store kabinetter, solide basenheder og kraftige forstærkere.

Læs også: Stortest af subwoofere

Heldigvis findes der prisrimelige alternativer derude også. Svenske XTZ har haft stor succes med subwooferserien x.16, som består af tre modeller med 8″, 10″ eller 12″ basenhed. 12-tommeren W12.16 har længe været en af ​​de meget bedst sælgende subwoofere på det nordiske marked. Men som alle ved, går det ikke an at hvile på laurbærrene.

Ny subwooferserien: XTZ SUB x.17

Efter seks år på markedet serien var tiden moden for en udskiftning, men ifølge XTZ har det været en udfordring at udvikle en efterkommer, der virkelig hæver barren.

Foto: XTZ
Foto: XTZ

Den nye x.17-serien følger tilsyneladende samme grundlæggende designfilosofi som sin forgænger, men under overfladen er det meste nyt. Basreflekskabinettet er af 25 mm MDF med intern afstivning, og har fået et lidt mere moderne design.

Foto: XTZ
Foto: XTZ

Basenheden er en kraftig sag, hvor både membran, ophæng og magnetsystem er optimeret med moderne måleinstrumenter. Svingspolen er af aluminium og et nyt gummiophæng sikrer lang kontrolleret slaglængde. Forstærkeren er med effektiv klasse D-teknologi, og leverer 500 watt RMS.

Traditionen tro har XTZ også gjort det muligt at finjustere basgengivelsen til forskellige rum og præferencer. Subwooferne bruger to basrefleksporte i forskellige længder, som kan forsegles med portpropper, og der er desuden equalizer, frekvens- og fasejustering.

Den nye subwooferserie er tilgængelig nu. Subwooferne fås i matsort, mat hvid eller sort højglans.

Priser:
XTZ SUB 8.17: 2.399 kr
XTZ SUB 10:17: 3.999 kr
XTZ SUB 12:17: 4.799 kr

Dan’s TV & HiFi Center

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.