Højttalere

XTZ er klar med tre nye subwoofermodeller.
Annonce
Annonce
forfatter

Hvis du vil have det fulde udbytte af den dybbas, der gemmer sig i al ubemærkethed i musik og filmlyd, kommer du ikke uden om en subwoofer. Problemet er, at den slags ofte koster mange penge. Dybbas er en disciplin, der handler om at flytte masser af luft, noget der kræver store kabinetter, solide basenheder og kraftige forstærkere.

Læs også: Stortest af subwoofere

Heldigvis findes der prisrimelige alternativer derude også. Svenske XTZ har haft stor succes med subwooferserien x.16, som består af tre modeller med 8″, 10″ eller 12″ basenhed. 12-tommeren W12.16 har længe været en af ​​de meget bedst sælgende subwoofere på det nordiske marked. Men som alle ved, går det ikke an at hvile på laurbærrene.

Ny subwooferserien: XTZ SUB x.17

Efter seks år på markedet serien var tiden moden for en udskiftning, men ifølge XTZ har det været en udfordring at udvikle en efterkommer, der virkelig hæver barren.

Foto: XTZ
Foto: XTZ

Den nye x.17-serien følger tilsyneladende samme grundlæggende designfilosofi som sin forgænger, men under overfladen er det meste nyt. Basreflekskabinettet er af 25 mm MDF med intern afstivning, og har fået et lidt mere moderne design.

Foto: XTZ
Foto: XTZ

Basenheden er en kraftig sag, hvor både membran, ophæng og magnetsystem er optimeret med moderne måleinstrumenter. Svingspolen er af aluminium og et nyt gummiophæng sikrer lang kontrolleret slaglængde. Forstærkeren er med effektiv klasse D-teknologi, og leverer 500 watt RMS.

Traditionen tro har XTZ også gjort det muligt at finjustere basgengivelsen til forskellige rum og præferencer. Subwooferne bruger to basrefleksporte i forskellige længder, som kan forsegles med portpropper, og der er desuden equalizer, frekvens- og fasejustering.

Den nye subwooferserie er tilgængelig nu. Subwooferne fås i matsort, mat hvid eller sort højglans.

Priser:
XTZ SUB 8.17: 2.399 kr
XTZ SUB 10:17: 3.999 kr
XTZ SUB 12:17: 4.799 kr

Dan’s TV & HiFi Center

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

Philips har kombineret deres farvestrålende OLED-TV’er med en potent soundbar fra Bowers & Wilkins. Resultatet er et ægte drømme-TV!
Vil du have ægte 8K-opløsning uden at betale en formue? Så kan Samsung Q700T være den rette medicin.
Har du netop slået kløerne i en PlayStation 5 eller en Xbox Series X? Så vil du måske også gerne opgradere din skærm. Vi har testet de bedste TV’er til gaming!
LG’s og Sonys nye topmodeller er propfulde af funktioner og ny teknologi. Men hvilket af disse 8K-TV’er har den allerbedste billedkvalitet? Vi tester!
Årets nye OLED-skærme får en række opdateringer, inklusive en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har udviklet en ny app, der lader dig kalibrere dit TV selv ved hjælp af mobilen.
Sonys enorme videovæg kommer nok ikke ind i stuerne lige med det første, men det kan godt ske, at du får den at se i aktion alligevel!
LG Display tilbyder flere nye OLED-skærmstørrelser i 2021, deriblandt en længe ventet 42-tommer. Spørgsmålet er, hvilken af TV-producenterne der først bider på.
Samsung har udviklet en ny app, der lader dig kalibrere dit TV selv ved hjælp af mobilen.
Sony a1 får ikke alene 8K-video og 50 megapixel, det er også lynende hurtigt.
BMW’s kommende elbil får rørt sig på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar