TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Bærbar designer-lyd fra KEF

Posche Design formgiver hovedtelefoner og Bluetoothhøjttalere til hi-fi-producenten KEF.

Britiske KEF er nok bedst kendt for sine store, vellydende højttalere til hi-fi-entusiaster. Men nu vil de prøve at nå ud til flere almindelige forbrugere ved at tage Bluetooth-højttalere og hovedtelefoner på programmet. Og de har fået hjælp til formgivningen af Porsche Design.

Foto: KEF
Foto: KEF

Første nyhed er den bærbare trådløse højttaler Gravity One. Studio F A Porsche ønskede, at højttaleren skulle være udført i et enkelt stykke aluminium, hvilket gav KEF-ingeniørerne en udfordring, da man ikke kunne placere basenheden på vanlig vis. I stedet måtte de opfinde et baskammer med to modstående basenheder, der udsender lyd i bunden af højttaleren. Noget, der viste sig at fungere udmærket.

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede

Gravity One har også en mikrofon, der skal anvendes til telefonmøder. Den har en 3,5 mm indgang, hvis man ønsker at bruge kabel, og understøtter apt-X for at give en bedre lyd end standard Bluetooth. Der er også en skjult USB-port til opladning af mobiltelefonen fra højttalerens batteri. Med et fuldt opladt batteri er højttaleren i stand spille i 10 timer. Prisen lander på GBP 330.

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede

Motion One kaldes de trådløse in-ear hovedtelefoner, der også bruger apt-X for bedre trådløs lyd. Kraven har en mikrofon til telefonopkald, samt knapper til fjenrstyring. De er også vandtætte, og har 10 timers batteritid, hvilket gør dem egnede til både motion og rejser.

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede

Det interessante er, at de har nogle unikke funktioner. Du kan fjerne kraven og kablerne, og tilslutte et standard 3,5 mm kabel, hvilket betyder, at du kan lytte til HD-lyd uden at slide på batteriet.

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede

Ørepropperne kan også vinkles, hvilket gør det lettere at tilpasse dem optimalt til netop dine ører. Det betyder også, at de kan bæres på flere måder, enten med ledningen hængende lige ned, eller i en bue over øret for at holde dem bedre på plads. Prisen er GBP 220

Foto: KEF
Foto: KEF

Den sidste nyhed i rækken er de støjreducerende over-ear-hovedtelefoner Space One. De er kraftigt byggede, og er formentlig blandt de mest avanceret støjreducerende hovedtelefoner, vi har set. KEF har givevis lagt lige så stor indsats i indholdet, som i designet. Målet har været at reducere distraherende baggrundsstøj, uden at det går ud over lydkvaliteten, hvilket ellers ofte er tilfældet.

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede

Puderne er lavet kunstlæder, der modstår sved, og vi syntes, at de sad rigtig godt på hovedet. Pris er GBP 370.

Alle nyhederne er tilgængelige nu.

Skriv en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.