TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Audiostatic lover billige elektrostater

Hollandsk producent vil lave fultoneelektrotater, der er til at betale, lette at drive - og ikke kræver 230 V for at fungere.

Højttalere bygget efter elektrostatprincippet leverer lyd i særklasse, hvad angår åbenhed, impulsvillighed og frihed for forvrængning. Desværre er de også kostbare, krævende for forstærkeren, og så skal de være enorme for at kunne spille bas, da der ikke er noget kabinet til at forhindre akustisk kortslutning mellem for- og bagside.

Hollandske Audiostatic barsler imidlertid i næste måned med en elektrostathøjttaler, der bryder med alle de nævnte lovmæssigheder.

I følge hjemmesiden for Audiostatics amerikanske distributør, Essence Audio, vil det mandshøje (176 x 30 cm) elektrostatpanel have et frekvensområde på 20 Hz – 20 kHz (+/- 3 dB) og en følsomhed på 87 dB. Det er rigtig pænt, og vi har umiddelbart svært ved at se, hvordan det skal kunne lade sig gøre uden hjælp fra dynamiske enheder i basområdet.

Det mest bemærkelsesværdige ved de nye højttalere er dog, at de ikke kræver tilslutning til lysnettet for at opbygge de flere tusind volt, der normalt kræves som forspændning for at få en elektrostathøjttaler til at fungere. Panelet får al sin spænding fra forstærkerens udgangssignal.

Og så er der prisen: EUR 1.780 plus moms, men inklusiv forsendelse. Det burde give en dansk pris med moms på knap 17.000 kroner for et sæt. Og det er altså billigt!

audiostatic-new-model
Computernmodel: Audiostatic / Essence-Audio

Det lyder næsten for godt til at være sandt, og foreløbig har vi altså kun set en computertegnet model af højttaleren. Men Bob Rapoport fra Essence Audio har været med i branchen længe, og virker som en person, der faktisk ved, hvad han taler om. Lad os håbe, at det også er tilfældet denne gang. Vi er i hvert fald blevet skrevet op til et testsæt, når de er klar.

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.