TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Apple HomePod Mini har 360 graders fuldtonelyd

Apples nye smart-højttaler spiller i stereo eller over hele huset, og du kan snakke til den.

Apples nye HomePod Mini er så lille, at vi spekulerer på, hvor meget lyd man mon kan få ud af den. Men Apple mener, at den lille smart-højttaler har det, der skal til for at give god, fyldig lyd.

Under det grå eller hvide stofbetræk sidder der en fuldtone-enhed og to små slavebasser, som bevæger sig, når musikken spiller, og fylder lidt ekstra på i bassen. En kegleformet spredelinse skal sende lyden 360 grader rundt om højttaleren – en simpel måde at få mere lyd ud af lav kabinetvolumen på.

(Foto: Apple)

HomePod Mini synkroniserer automatisk i stereo, når en ekstra højttaler sættes op, og flere højttalere kan spille samtidig i hele huset, hvis man vil, altså multirumsfunktionalitet.

Hvis man har en iPhone, synkroniseres højttaleren automatisk med mobilen, og den understøtter afspilning fra Apple Music, TuneIn internetradio samt podcasts og med tiden også Amazon Music. Man kan selvfølgelig også streame til den fra Spotify eller Tidal.

Apple HomePod HomePod har rigtig god lyd og er nem at bruge. Men smart-styringen virker for tør og rigid.

Smart er den også, med Siri integreret. Et “Hej Siri” gør ikke bare, at man kan spørge om vejret eller bede om at høre sin yndlingssang; det betyder også, at man kan kommunikere med husets andre beboere via intercom-funktionen – ikke kun til en anden HomePod Mini, men også til andre iOS-enheder.

Siri skal også kunne skelne mellem husets forskellige familiemedlemmers stemmer.

(Grafik: Apple)

Desuden kan den lille højttaler sende destinationer til Apple Maps og CarPlay i en bil med adgang til CarPlay, så hvis man har travlt, kan man bare sige “Hej Siri” og bede om, at destinationen sendes til bilens navigationssystem.

Brugerne kan selv vælge, om de optagelser, den laver, skal gemmes eller slettes løbende.

Apple HomePod Mini kan bestilles fra den 6. november, og leveringen starter den 16. november. Altså i god tid til julegavesæsonen.

Vi opdaterer med dansk pris senere.

 

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.