TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Aktiv og trådløs Audiovector

Danske Audiovector har licensieret svenske Opalums forstærkerteknologi og lancerer snart en aktiv og trådløs højttaler.

forfatter
Publiceret 08/04/2013 - 12:26

Modellen, der er tale om, er den kritikerroste Si3 Avantgarde, der er udviklet med baggrund i Ole Klifoths 34 års erfaring som højttalerkonstruktør. Kombineret med Opalums Pulse og Actiline-teknologi, får man nu en aktiv højttaler, hvor forstærkeren altså er integreret i højttaleren.

Det er blevet muligt, fordi forstærkertrinnet fra Opalum arbejder digitalt, og så kan man lave forstærkermodulen langt mere kompakt, blandt andet fordi der ikke stilles lige så store krav til køling.

Opalum

Ole Klifoth siger til L&B, at forstærkermodulen leverer 3 x 70 w til hver højttaler og styres af en DSP (digital lydprocessor), hvor konstruktøren kan optimere cross-over time alignment, faselineær Bessefiltre og equaliseringen i højttaleren for bedst mulig integration mellem højttalerelementer, forstærker og det indkommende lydsignal.

Højttaleren har både analoge og digitale (optisk og koaksial) lydindgange og kan tilsluttes en iPhone som eneste lydkilde, hvis man vil. Men den har også trådløs modtager af lyd, og man kan streame musik til højttaleren fra en hvilken som helst smartphone, tablet eller laptop. Processoren arbejder med 24-bit/96 kHz-opløsning og frekvens, som betyder, at man kan bruge højopløste lydformater sammen med højttaleren, uden tab af kvalitet.

Den aktive Si 3 Avatgarde Arreté vil koste omkring 80.000 kroner parret, men da skal man huske, at man har forstærker, DAC og trådløs modtager i kombination med et par udmærkede højttalere.

Audiovector vil også lancere en digital udgave af de små ki 1 Super, som vil koste omkring 12. 000 kroner parret.

Audiovector K, Ki, S og Si, In-wall og On-vall højttalerne skal alle kunne leveres med Opalums digitale forstærkermodul i fremtiden.

Audiovector

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Yamaha præsenterer trådløs high-end-forstærker og ny gulvhøjttaler Superspændende integreret forforstærker med streaming og DAC.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Sådan nogle har du næppe set før Estelons flagskibshøjttalere er virkelig ekstreme.
Dybbas som du aldrig har hørt det før Sandsynligheden for, at du har hørt om eller ligefrem hørt Kerr, er minimal. Det bør du gøre noget ved.
Audiovectors QR-serie udvides med den store QR7 En større og sejere højttaler til store rum og til alle, der elsker bas.
Chokerende DALI Kore flagskibshøjttalere Magen til DALI-højttalere har vi aldrig hørt.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend