Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Aktiv og trådløs Audiovector

Danske Audiovector har licensieret svenske Opalums forstærkerteknologi og lancerer snart en aktiv og trådløs højttaler.

Skrevet af / 08/04/2013 - 12:26
Aktiv og trådløs Audiovector

Modellen, der er tale om, er den kritikerroste Si3 Avantgarde, der er udviklet med baggrund i Ole Klifoths 34 års erfaring som højttalerkonstruktør. Kombineret med Opalums Pulse og Actiline-teknologi, får man nu en aktiv højttaler, hvor forstærkeren altså er integreret i højttaleren.

Det er blevet muligt, fordi forstærkertrinnet fra Opalum arbejder digitalt, og så kan man lave forstærkermodulen langt mere kompakt, blandt andet fordi der ikke stilles lige så store krav til køling.

Opalum

Ole Klifoth siger til L&B, at forstærkermodulen leverer 3 x 70 w til hver højttaler og styres af en DSP (digital lydprocessor), hvor konstruktøren kan optimere cross-over time alignment, faselineær Bessefiltre og equaliseringen i højttaleren for bedst mulig integration mellem højttalerelementer, forstærker og det indkommende lydsignal.

Højttaleren har både analoge og digitale (optisk og koaksial) lydindgange og kan tilsluttes en iPhone som eneste lydkilde, hvis man vil. Men den har også trådløs modtager af lyd, og man kan streame musik til højttaleren fra en hvilken som helst smartphone, tablet eller laptop. Processoren arbejder med 24-bit/96 kHz-opløsning og frekvens, som betyder, at man kan bruge højopløste lydformater sammen med højttaleren, uden tab af kvalitet.

Den aktive Si 3 Avatgarde Arreté vil koste omkring 80.000 kroner parret, men da skal man huske, at man har forstærker, DAC og trådløs modtager i kombination med et par udmærkede højttalere.

Audiovector vil også lancere en digital udgave af de små ki 1 Super, som vil koste omkring 12. 000 kroner parret.

Audiovector K, Ki, S og Si, In-wall og On-vall højttalerne skal alle kunne leveres med Opalums digitale forstærkermodul i fremtiden.

Audiovector

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Berømt højttaler i ny udgave

Sonos har et godt tilbud til dig!

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

Nye udendørshøjttalere til sommersæsonen

PMC sænker prisen på gode bashøjttalere

Nu laver de også højttalere

Scroll to Top