TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s julekalender 2022

Xbox One S kan spille 4K Blu-ray

Prisen bliver lav. Har Microsoft dermed udhulet markedet for 4K UDH Blu-ray-afspillere, inden det kommer i gang?

forfatter
Publiceret 14/06/2016 - 13:01

I går aftes løftede Microsoft som ventet sløret for den nye udgave af Xbox One-spillekonsollen. Xbox One S, som den nye konsol kaldes, er 40 procent mindre og får et mere stilrent udseende, hvor strømforsyningen er indbygget i stedet for at ligge som en mursten på gulvet. Der medfølger en stander til lodret placering. Harddisken vil også blive opgraderet fra 512 MB til 2 TB, så der er bedre plads til spil og andet indhold.

Xbox One S: slankere, bedre og billigere. Foto: Microsoft
Xbox One S: slankere, bedre og billigere. Foto: Microsoft

Ellers er den store nyhed, at den nye One S kan afspille de nye Ultra HD Blu-ray-film, med 4K-opløsning. Det vil sige fire flere pixels end Full HD, og også high dynamic range (HDR) for ekstra dyb skygge og lysere lys.

Prisen for One S er også lavere end forgængerens introduktionspris. For USD 299 forventer vi en dansk udsalgspris i omegnen af 2.300 kroner, med mulighed for endnu lavere priser efter lanceringen i august.

Konsolkrig kan udrydde Blu-ray-afspillerne
Vi ved ikke, hvad den nye PS4 Neo vil komme til at koste, men da den vil blive solgt side om side med den normale PS4, bliver den nok dyrere. Alligevel er det sandsynligt, at vi snart kommer til at se en priskrig mellem Sony og Microsoft, hvor vi forestiller os, at man i sidste ende vil kunne købe en spillekonsol med 4K Ultra HD Blu-ray-afspilning til et godt stykke under de 2.500 kroner.

Indtil videre er der kun to aktører på markedet, der understøtter den nye super opløsning. Samsung UBD K8500 til ca. 3.990 kroner og Panasonic DMP-UB900 til ca. 7.200 kroner. Når man nu kan få en kombineret spilkonsol og medieafspiller, der kan alt det, som disse afspillere kan – og meget mere, til en lavere pris, så er der ikke grund til at tænke længe over valget. Vi er i hvert fald sikre på, at markedet kommer til at kræve billige afspillere, ligesom det i sin tid skete med almindelig Blu-ray. PlayStation 3-konsollen dræbte nærmest markedet for dyre Blu-ray-afspillere i sin tid, og der er ingen grund til at forvente, at det bliver anderledes med de nye konsoller.

Nyt flagskib
De, der håbede på, at Xbox One S ville have mulighed for at spille spil med 4K Ultra HD-grafik, og måske endda understøtte Virtual Reality-spil, bliver til gengæld skuffede. Grafik-processoren på den nye kompakte konsol ikke er kraftig nok. Så her er der forskel på One S og Sony PS4 Neo.

Her havde Microsoft imidlertid et es i ærmet, som blev spillet hen mod slutningen af præsentationen: En konsol, som hidtil har været kendt som “Projekt Scorpio,” kommer i slutningen af 2017. Det bliver en rigtig “bad boy” af en konsol, som vil kunne alt, hvad S-modellen kan, men desuden håndtere spil med 4K-grafik og Virtual Reality. Noget , der garanteret bliver fremtiden for seriøs gaming.

Prisen på Scorpio vil blive garanteret en del højere og kun beregnet til feinschmeckerne. For det store marked bliver det derfor S, der gælder, og vi mener, at dette vil tvinge Sony til at udstyre sin standardversion af PS4 med 4K Blu-ray. Og så får vi en reel priskrig, som vil slå dyre 4K-aspillere af banen.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
Annonce
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

Lyd på ingen plads Indbygningshøjttalerne DALI Phantom K-60 LP kræver stort set ingen indbygningsplads i dybden.
Det bedste Sony-køb? Sonys mellemste soundbar giver den en ekstra skalle med overbevisende surround-lyd. Men hvor god er HT-A5000 i forhold til Sonos Arc?
Her er det nye Apple TV 4K En ny version af Apples populære TV-boks kommer d. 4. november – med en glædelig nyhed for ejere af nyere TV-modeller fra Samsung!
Marantz Cinema: Friskere udseende - heftigere lyd? Marantz Cinema-serien består af nye, integrerede surround-forstærkere, samt separat processor og 16-kanals effektforstærker - og med et udseende, man bestemt ikke har lyst til at gemme væk.
Comeback for Sonys bedste surroundhøjttalere Sonys populære surroundhøjttalere har været svære at få fingrene i, men nu har de fået en ny forhandler.
Laserskarpt biografbillede Markedets mest overkommelige laserprojektor med ægte 4K-opløsning er nøjagtig så fantastisk, som det lyder.
Følg Lyd & Billede