TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Sværvægtsreceiver med multiroom fra Onkyo

TX-RZ810 dundrer løs både for og bag og højt og lavt, og leverer samtidig musik til alle rum.

Hver gang der sendes nye surroundreceivere på markedet, er producenterne nødt til at indføre noget nyt for at holde forbrugerne væk fra brugtmarkedet. Sidst var det Dolby Atmos, som giver lyd fra loftet for at omgive lytteren i en perfekt boble af lyd. Og inden da har 4K Ultra HD været det store samtaleemne siden 2012 (uanset at der først i 2014 kom modeller med HDMI 2.0, som giver fuld støtte til formatet). Og endelig blev det klart, at receiverne skulle understøtte kopibeskyttelse via HDCP 2.2, som først blev almindeligt fra 2014 og frem.

Multirumslyd
Det nyeste slagnummer er trådløs musik til alle rum, altså multirumsfunktionalitet. Til dette skal du have en 2016-model, og Onkyo bruger FireConnect til dette formål. I princippet er det en åben protokol, der kan streame musik til enhver enhed, der understøtter den. I virkeligheden betyder det kun, at man kan bruge produkter fra Onkyo og Pioneer i flæng (de har samme moderselskab), mens de kan ikke kombineres med Harman/Kardon, der bruger sin egen version af FireConnect

Se også: Stortest af multirumssystemer

TX-RZ810 er den hidtil dyreste og bedste Onkyo receiver med multirumslyd. Et bæst af et apparat, der også har indbyggede funktioner til fjernstyring via professionelle systemer som Crestron, Elan eller Control4.

Onkyo TX-RZ810 fås i sølv eller sort, som på billedet. Foto: Onkyo
Onkyo TX-RZ810 fås i sølv eller sort, som på billedet. Foto: Onkyo

THX
THX Select2 Plus-certificering skal garantere, at der kan leveres lyd med fuld dynamik i et rum på omkring 60 kubikmeter, dvs. 25 kvadratmeter med en standard-lofthøjde på 2,4 meter. Forstærkeren er specificeret til 130 watt pr. kanal, og modtageren har syv forstærkerkanaler under kølerhjelmen.

HDMI
Hele otte HDMI-indgange og to -udgange er der, alle med støtte for 4K Ultra HD-video opløsning med op til 60 billeder i sekundet, samt High Dynamic Range (HDR) for bedre gengivelse af skygger og lys i billedet. Fuld farvedybde (4: 4: 4) er også understøttet.

Dolby Atmos og DTS: X er understøttet med to kanaler til lofthøjttalere.

Streaming
Receiveren understøtter også AirPlay, Bluetooth og Google Cast for trådløs streaming af musik. Den nævnte FireConnect, som frigives gennem en firmwareopdatering til sommer, giver mulighed for at udvide trådløs med musik til alle rum. Udover Spotify Connect får den også støtte for Tidal med samme opdatering. Vinylfans vil også sætte pris på pladespillerindgange.

Man kan vælge mellem sort og sølvfinish. TX-RZ810 vil koste godt 11.000 kroner, og der er i øjeblikket et eksemplar på vej til os til test.

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.