Nyhed

Supersimpel Android-projektor med knivskarp 4K

XGIMI Horizon Pro kan streame 4K Ultra HD-video direkte på væggen og har indbygget lyd fra Harman Kardon.

Xgimi Horizon Pro lifestyle scaled 1

Xgimi Horizon Pro lifestyle scaled 1

XGIMI er ikke noget kendt mærke her i Norden, men det vil de nu lave om på med 4K-projektoren Horizon Pro, som har indbygget Android Smart TV-funktionalitet – og desuden indbygget Chromecast.

Den siges at være en ægte plug-and-play-projektor, som man bare sætter op og retter mod det sted, hvor man ønsker billedet. Billedvinkel (keystone) og fokus indstiller den helt automatisk, og den har indbygget lyd, så man ikke behøver at slutte den til et eksternt lydanlæg.

Med andre ord den perfekte projektor at tage frem af og til, som ikke kræver permanent installation.

XGIMI Horizon Pro har indbygget Android TV og lyd fra Harman Kardon. (Foto: XGIMI)

Android TV

Horizon Pro har indbygget Android TV 10.0 og understøtter dermed et stort udvalg af streaming-tjenester. Man kan også bruge Chromecast fra mobilen, hvis man synes, det er mere praktisk.

Indbygget lyd fra Harman Kardon simulerer DTS surround-lyd, så man får en god oplevelse selv uden noget ekstra lydanlæg eller en soundbar.

4K og HDR

4K-video giver Ultra HD-opløsning, og projektoren understøtter HDR (HDR10 og HLG) med udvidet 10 bit farvegengivelse. Med 110 procent understøttelse af det store farverum DCI-P3 er man sikker på at få alle farverne fra Hollywoods 4K-storfilm med.

XGIMI Horizon Pro har Auto Keystone, hvilket vil sige, at den justerer billedgeometrien automatisk ud fra projiceringsvinklen. (Grafik: XGIMI) Keystone

Lysstyrke og lampetid

2200 lumen betyder, at projektoren burde give gode billeder, selv om der ikke er bælgmørkt i rummet. Men det er stadig ikke en lysstyrke for en udpræget dagslysprojektor, så forvent lidt blegere billeder om dagen og om sommeren.

LED-lampens levetid er opgivet til 25.000 timer, hvilket vil sige 34 år, hvis man bruger den i to timer hver eneste dag! Den burde med andre ord holde hele produktets levetid.

Hvis du synes, at TV-billedet er for lille, kan en projektor som XGIMI Horizon Pro være sagen. (Foto: XGIMI)

Op til 300 tommer

Projektoren kan håndtere billedstørrelser fra 30 og helt op til 300 tommer. Afstanden til væggen skal være 1,2 gange billedets størrelse, hvilket betyder, at et billede på 100 tommer diagonalt kræver en afstand til lærredet på omkring 265 cm.

Da projektoren ikke har nogen zoomfunktion, vil det være lige så nemt at rette den direkte mod en hvid væg, da det at fylde en lærred 100 procent kun kan lade sig gøre ved at placere projektoren med helt præcis afstand til lærredet.

XGIMI Horizon Pro. (Foto: XGIMI)

Velvoksen pris

Spørgsmålet er, om ikke prisen vil være den største hindring for, at projektoren bliver revet ned fra hylderne af folk, der ellers kunne være faldet for en så enkel og mobil projektor. 13.299 kroner koster herligheden nemlig.

Det kan virke lidt voldsomt for en projektor, der er beregnet til at projicere op på en hvid væg. Hvis man derimod synes, at den er lige, hvad man drømmer om, kan den beses i udvalgte Power-butikker eller købes gennem diverse webshops.

Kan man leve med Full HD-opløsning (1920 x 1080), så bør man tage et nærmere kig på XGIMI Horizon. Den kan ellers det samme som Horizon Pro, men koster kun 8.799 kroner.

Mere info: global.xgimi.com

Les videre
Exit mobile version