Search
Generic filters

Pioneer fornyer topklassen

Tre nye surroundreceivere overtager i toppen. Blandt dem Pioneers første 11-kanals-forstærker nogensinde.

SC-LX701, LX801 og LX901 er Pioneers nye modeller i den øverste klasse, hvor topmodellen LX901 er selskabets første hjemmebiografforstærker med 11 kanaler. Det betyder, at den er i stand til at levere Dolby Atmos og DTS:X i fuld 7.2.4-konfiguration uden behov for yderligere forstærkning.

Alle modtagere har en ny og ifølge Pioneer brugervenlig skærmmenu, og de har også trådløs multirumsfunktionalitet med FireConnect. Har du kompatible trådløse højttalere i andre rum i huset (både Pioneer og Onkyo med FireConnect understøttes), kan alle tale sammen og afspille den samme lyd. Eller spille forskellig musik på dem alle, hvis du har lyst. Pioneer gør derfor som så mange andre, og går efter struben på Sonos. Systemet understøtter de mest populære streamingtjenester, herunder Tidal, Spotify og Google Cast.

Se også: Stortest af multirumssystemer

Rumkalibrering
Receiverne er udstyret med Pioneers mest avancerede rumkorrektionsløsning, kaldet MCACC Pro. Den kalibrerer højttalerne automatisk til rummet og arbejder i sync med en såkaldt Reflex Optimizer, en funktion, der skal levere ideel, objektbaseret lydgengivelse. Det vil sige, at objekterne i lydbilledet, der er placeret mellem de fysiske højttalerkanaler, skal kunne placeres fejlfrit af lytteren. Effektforstærkerene er af typen Direct Energy klasse D, som skulle sikre det samme udgangsniveau i alle kanaler uden tab af effekt og med mindre støj end nogensinde takket være den kortest mulige signalvej.

Hvis du ikke normalt ser film i bælgmørkt med projektion, vi tror sølvfarvet ser endnu bedre end sort. Foto: Pioneer
Hvis du ikke normalt ser film i bælgmørke med projektor, synes vi, at sølvfarvet ser endnu bedre end sort. Foto: Pioneer

Air Studios-certificering
De øverste modeller LX801 og LX901 er blevet finlyttet og tunet efter instruks af lydteknikere på Air Studios i London, det legendariske lydstudie, der blev grundlagt af ingen ringere end Sir George Martin i 1969.

Effekt
Pioneer er en af de producenter, der er begyndt at opgive total effekt med alle kanaler drevet samtidig. Det giver 760 watt samlede effekt for LX701 (9 kanaler, cirka 84,5 W/kanal.), 770 watt for LX801 (9 kanaler, cirka 85,5 W pr. kanal), imens LX901 afgiver 880 watt (11 kanaler á 80 W). Alle er målt i 8 ohm ved 1 kHz og med en harmonisk forvrængning på én procent. Ved to-kanals stereolyd er LX701 opgivet til 2 x 135 W (8 ohm, 20 Hz-20 kHz, 0,08% THD), imens LX801 leverer 2 x 140W, og det samme gør LX901.

Alle modtagere bruger ESS SABRE32 Ultra digitalkonvertere til at omdanne digitale signaler til analog, og understøtter dermed også højtopløst lyd i masser af formater.

Pris og tilgængelighed
Alle modtagere kan købes fra september, og priserne er som følger:
SC-LX701 13.999 kr
SC-LX801 16.999 kr
SC-LX901 24.999 kr

Det er lidt uklart, om LX701 og/eller 801 har lydprocessering i 11 kanaler, så man kan tilslutte en ekstra forstærker for at opnå en 11-kanalers opsætning. I så fald vil der potentielt være penge at spare i forhold til at købe en SC-LX901.

pioneer.dk

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombination af specifikationer og pris.
  Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!
  Der laves kun 50 par af Il Cremonese ex3me, og de bliver ikke ligefrem billige.
  Ud over Elite 85t giver Jabra aktiv støjreduktion til de eksisterende Elite 75t og Elite Active 75t.
  Så er det officielt. OnePlus lancerer sin næste mobil om tre uger.
  I dag kom traileren til den første norske originalfilm fra Netflix: Kadaver.
  Med Netatmo Smart Video-dørklokke kan du se, hvem der ringer på, og tale med dem hvor som helst fra.
  Kompakt high-end med kræfter nok.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Sonos Arc

  Vejl.pris 6699 kr Sonos når nye højder

  JBL Bar 5.1 Surround

  Vejl.pris 4999 kr Blæser liv i TV-stuen

  Epson EH-TW9400

  Vejl.pris 21990 kr Den fornuftigste high-end-projektor

  BenQ W5700

  Vejl.pris 33190 kr Overkommelig biografmaskine med 4K
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.