Hjemmebio

Hjemmebiografen bliver del af et trådløst multirumssystem med Pioneers nye receivere.
forfatter

Pioneer har udsendt tre nye receivere i den tegnebogsvenlige prisklasse.

De to dyreste receivere, VSX-831 og VSX-1131, har indbygget multirumsfunktion, som kommunikerer med trådløse lydprodukter rundt om i huset, hvis de vel at mærke er forbundet til dit hjemmenetværk og bruger FireConnect multiroom-protokollen. Det betyder i praksis, at de er kompatible med andre multiromprodukter Pioneer og Onkyo. Harman/Kardon bruger godt nok den samme protokol, men i en låst variant, der ikke taler med andre mærker.

Med FireConnect kan receiverne sende lyd fra enhver lydkilde – også vinyl – ud over netværket, således at den samme lyd kan modtages og høres gennem en trådløs højttaler, der er tilkoblet i et andet rum.

VSX-531 i sort. Foto: Pioneer
VSX-531 i sort. Foto: Pioneer

4K Ultra HD
Alle tre receivermodeller understøtter videosignaler fra Ultra HD Blu-ray med 4K-opløsning og op til 60 billeder i sekundet med fuld farvedybde (4:4:4). High Dynamic Range (HDR) giver udvidet gråtoneskala og farverum for endnu bedre billeder. For at få video fra kopibeskyttede titler understøtter alle modtagere den seneste HDCP 2.2.

Billigst
VSX-531 er den billigste model. Den har ikke netværksfunktionalitet, og derfor heller ikke multirumsfunktion. Den har ikke desto mindre automatisk højttalerkalibrering og rumkorrektion, der justerer højttalerens lyd til rummets akustik. Musikafspilning fra din telefon sker ved hjælp af Bluetooth. Den har forstærkerkanaler nok til en standard 5.1 surroundopsætning.

Mellempris med multirum
VSX-831 er den billigste med netværksadgang og FireConnect multirumsfunktion. Den forbinder dit hjemmenetværk enten trådløst eller med et kabel, og det sikrer trådløs streaming af musik med Spotify Connect, Tidal og Google Cast. I praksis betyder det, at du kan pakke din cd-samling væk og stadig have direkte adgang til næsten alle verdens musikudgivelser via en af streamingtjenesterne over internettet.

Internetradio er der også, så du kan lytte til radioudsendelser fra alle hjørner af verden, og modtageren understøtter højtopløste musikformater – herunder DSD op til 5,6 MHz.

Pioneer har holdt øje med salgstallene på vinylmarkedet, og har derfor udstyret receiveren med en pladespillerindgang (MM).

Ligesom VSX-531 har 831-modellen fem forstærkerkanaler plus to subwooferudgange.

Topmodellen med Atmos
VSX-1131 udvider antallet af forstærkerkanaler til syv. Således kan du enten tilslutte et ekstra sæt baghøjttalere, såkaldt 7.1-opsætning, eller bruge Dolby Atmos- og DTS:X-dekodningen til at blive omgivet af en mere tredimensional boble af lyd via et par højttalere i loftet.

Læs også: Test af Klipsch Atmos højttalersystem

Tilgængelighed og pris
Alle tre modtagere er i handelen, og priserne er henholdsvis 3.299 kroner (VSX-531), 4.499 kroner (VSX-831) og 5.499 kroner (VSX-1131).

Artikelfoto: VSX-1131 i sølvfarve. Foto: Pioneer

Fakta:

VSX-531
5 x 130 watt (6 ohm, 1 kHz, 1% forvrængning, 1 kanal)
Bluetooth
MCACC rumkorrektion
24-bit/192 kHz DAC
HDMI 2.0 / HDCP 2.2
4 x HDMI ind / 1 x HDMI ud
Vægt: 8 kg

VSX-831
5 x 130 watt (6 ohm, 1 kHz, 1% forvrængning, 1 kanal)
Netværk: Wi-Fi/Ethernet
Bluetooth
Multiroom: FireConnect
AirPlay, Spotify, Tidal, Deezer, TuneIn, Google Cast
24-bit/192 kHz-afspilning
Pladespillerindgang (MM)
App-styring (iControlAV5)
HDMI 2.0/HDCP 2.2
6 HDMI ind/1 HDMI ud
Vægt: 9,2 kg

VSX-1131
7 x 160 watt (6 ohm, 1 kHz, 1% forvrængning, 1 kanal)
Dolby Atmos/DTS: X (5.2.2)
Netværk: Wi-Fi/Ethernet
Bluetooth
Multiroom: FireConnect
AirPlay, Spotify, Tidal, Deezer, TuneIn, Google Cast
32-bit/384 kHz DAC (24-bit/192 kHz-afspilning)
Pladespillerindgang (MM)
App-styring (iControlAV5)
HDMI 2.0/HDCP 2.2
6 x HDMI ind / 2 x HDMI ud
Vægt: 10 kg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.