Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nye Blu-ray topmodeller fra Oppo

Netop som efterårsmørket sætter ind, lancerer Oppo to nye Blu-ray afspillere for de ekstra kræsne!

Skrevet af / 09/10/2012 - 11:00
Nye Blu-ray topmodeller fra Oppo

Oppo er kendt for at lave Blu-ray afspillere fra øverste hylde og henvender sig til de entusiaster, som vil klemme den allersidste dråbe af ydelse ud af sin Blu-ray samling. Med sine velbyggede afspillere – heriblandt BDP-95, som Lyd & Billede testede med gode skudsmål (læs testen her) – har Oppo flere gange overhalet flere af de mere ”kendte” mærker indenom. Det er heller ikke ukendt, at anerkendte producenter som Cambridge og Electrocompaniet har benyttet sig af samme tekniske platform, når de skal bygge deres high-end afspillere.

Nu ser to flunkende nye modeller dagens lys: BDP-103EU og BDP-105EU hedder de nytilkomne, som har mange lighedspunkter med forgængerne BDP-93/95, men som byder på en håndfuld nye finesser.

4K opskalering og 4 x HDMI
Den måske vigtigste forandring er, at Oppo nu har tage en ny billedprocessor i brug fra QDEO, som muliggør 4K opskalering. Denne funktion kan bidrage til at løfte billedkvaliteten på eksisterende Blu-ray film i kombination med en 4K projektor eller TV.

Der sker også flere forandringer på tilslutningssiden. Analoge videoudgange som komponent er nu en saga blot, derimod får begge Oppo-afspiller dobbelte HDMI udgange for tilslutning af eksempelvis TV og projektor samtidig. Herudover får de to HDMI indgange, som lader dig tilslutte eksternt udstyr som TV-modtager eller spilkonsol og drage nytte af QDEO-processorens digitale billedkunster.Den ene HDMI-indgang sidder monteret på fronten af afspilleren og støtter nu den nye MHL (Mobile High-Definition Link) standard for HD billedoverførsel fra smartphone og tablet.

Afspilleren kommer også med indbygget Youtube-afspiller, men støtter også Netflix videoleje med 1080p video, surroundlyd og undertekster og sprogvalg.

Topmodellen, BDP-105, får desuden nogle ekstra finesser, som gør den endnu mere attraktiv for audiofile: I modsætning til forgængeren, BDP-95, kommer den uden blæser og vil derfor være endnu mere stillegående. Den får desuden hovedtelefonudgang samt en håndfuld digitale indgange, både optisk, koaksiale og USB. Oppo lover desuden høj analog lydkvalitet takket være ESS Sabre D/A konvertere og balancerede XLR-udgange.

De to nye modeller har forskellige lanceringstidspunkert. Oppo BDP-103 er klar til salg nu i oktober, mens BDP-105 lanceres i starten af det nye år. Priserne vil ligge omkring 6.000 kroner for BDP-103 og 12.000 kroner for topmodellen BDP-105. Vi glæder os!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Billede
Scroll to Top