TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Nye Blu-ray topmodeller fra Oppo

Netop som efterårsmørket sætter ind, lancerer Oppo to nye Blu-ray afspillere for de ekstra kræsne!

forfatter
Publiceret 09/10/2012 - 11:00

Oppo er kendt for at lave Blu-ray afspillere fra øverste hylde og henvender sig til de entusiaster, som vil klemme den allersidste dråbe af ydelse ud af sin Blu-ray samling. Med sine velbyggede afspillere – heriblandt BDP-95, som Lyd & Billede testede med gode skudsmål (læs testen her) – har Oppo flere gange overhalet flere af de mere ”kendte” mærker indenom. Det er heller ikke ukendt, at anerkendte producenter som Cambridge og Electrocompaniet har benyttet sig af samme tekniske platform, når de skal bygge deres high-end afspillere.

Nu ser to flunkende nye modeller dagens lys: BDP-103EU og BDP-105EU hedder de nytilkomne, som har mange lighedspunkter med forgængerne BDP-93/95, men som byder på en håndfuld nye finesser.

4K opskalering og 4 x HDMI
Den måske vigtigste forandring er, at Oppo nu har tage en ny billedprocessor i brug fra QDEO, som muliggør 4K opskalering. Denne funktion kan bidrage til at løfte billedkvaliteten på eksisterende Blu-ray film i kombination med en 4K projektor eller TV.

Der sker også flere forandringer på tilslutningssiden. Analoge videoudgange som komponent er nu en saga blot, derimod får begge Oppo-afspiller dobbelte HDMI udgange for tilslutning af eksempelvis TV og projektor samtidig. Herudover får de to HDMI indgange, som lader dig tilslutte eksternt udstyr som TV-modtager eller spilkonsol og drage nytte af QDEO-processorens digitale billedkunster.Den ene HDMI-indgang sidder monteret på fronten af afspilleren og støtter nu den nye MHL (Mobile High-Definition Link) standard for HD billedoverførsel fra smartphone og tablet.

Afspilleren kommer også med indbygget Youtube-afspiller, men støtter også Netflix videoleje med 1080p video, surroundlyd og undertekster og sprogvalg.

Topmodellen, BDP-105, får desuden nogle ekstra finesser, som gør den endnu mere attraktiv for audiofile: I modsætning til forgængeren, BDP-95, kommer den uden blæser og vil derfor være endnu mere stillegående. Den får desuden hovedtelefonudgang samt en håndfuld digitale indgange, både optisk, koaksiale og USB. Oppo lover desuden høj analog lydkvalitet takket være ESS Sabre D/A konvertere og balancerede XLR-udgange.

De to nye modeller har forskellige lanceringstidspunkert. Oppo BDP-103 er klar til salg nu i oktober, mens BDP-105 lanceres i starten af det nye år. Priserne vil ligge omkring 6.000 kroner for BDP-103 og 12.000 kroner for topmodellen BDP-105. Vi glæder os!

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Se Sonys nye 4K-projektorer Sonys nye 4K-projektorer lover den ultimative hjemmebio-oplevelse og tilbyder bl.a. laserlys til en helt ny pris.
Tag billedet med dig overalt Samsung The Freestyle er en smart projektor, når man har brug for hurtig og nem videounderholdning i stort format – men den har også nogle begrænsninger.
McIntosh opdaterer MX100 med Control4 Nu kan du integrere hjemmebioprocessoren i dit smarte hjem.
Ny Blu-ray-afspiller fra Reavon Den nye UBR-X110 er blevet opgraderet med mulighed for at afspille SA-CD’er.
Vanvittig surround-processor fra McIntosh MX180 A/V Processor understøtter 8K-video.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend