TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Nu kan du købe det nye Apple TV

Apples nye medieboks er klar til salg. Læs her, hvad det koster, og hvornår du får det leveret.

Det nye Apple TV blev lanceret samtidig med iPhone 6s ved et stort arrangement den 9. september, og siden har vi bare ventet og ventet på den nye medieafspiller.

Men nu er ventetiden forbi! Apple TV er til salg via Apples hjemmeside og hos diverse forhandlere.

Foto: Apple
Foto: Apple

Det nye Apple TV adskiller sig på en række punkter fra sin forgænger: Det kommer med TV OS, et styresystem nært beslægtet med iOS, som bruges på iPhone og iPad, og det åbner op for apps og indhold fra tredjeparts-leverandører (såsom Apple Music, Netflix, VLC Player, YouTube, Airbnb, TED Talk, etc.). Desuden vil fjernbetjeningen kunne bruges som spil-controller, hvilket gør Apple TV til en direkte konkurrent til spilkonsoller som PlayStation og Nintendo Wii. En række spiltitler til Apple TV er allerede blevet bekræftet, herunder Asphalt 8, Guitar Hero, Rayman og Star Wars Kids.

Medieboksen understøtter også stemmestyring via Siri, men dansk sprog understøttes ikke fra starten.

På bagsiden har Apple TV HDMI-, Ethernet og USB-C-stik. Foto: Apple
På bagsiden har Apple TV HDMI-, Ethernet og USB-C-stik. Foto: Apple

Nuvel, nu er salget altså startet, og da næste generations Apple TV kommer i to versioner med henholdsvis 32 og 64 gigabyte indbygget lager, er der også to priser. 32 GB-modellen kommer til at koste 1.399 kroner, mens storebror sælges for 1.799 kroner.

Den nye fjernbetjening har touch-brugerflade samt indbygget gyrosensor og accelerometer. Foto: Apple
Den nye fjernbetjening har touch-brugerflade samt indbygget gyrosensor og accelerometer. Foto: Apple

Apple TV leveres portofrit, og de første købere kan regne med levering i slutningen af denne uge.

Lyd & Billede har allerede modtaget et testeksemplar af det nye Apple TV, så regn med at læse en test her på webstedet i løbet af de kommende dage.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Lyd & Billede