Streaming

Vil du se din yndlingsserie på Netflix, selvom du ikke er online?
forfatter

Amazon Instant Video har det. Viaplay har det. Muligheden for at downloade film og serier til sin computer eller mobil/tablet, så man kan se indholdet, selvom man er uden forbindelse til internettet. Som for eksempel på lange flyrejser.

Men verdens mest populære streaming-udbyder, Netflix, har indtil nu pure afvist at tilføje en lignende funktion til deres tjeneste.

Blandt andet sagde en af Netflix’ topchefer, Neil Hunt, i september i et interview med Gizmodo, at download af indhold til offline-brug simpelthen er for besværligt for brugerne.

Nu lader det imidlertid til, at der er kommet andre boller på suppen. Det skriver LightReading, som citerer Dan Taitz, topchef for firmaet Penthera, som netop laver den slags download-løsninger til mobile platforme, som er sagens kerne.

“Vi ved fra kilder i branchen, at Netflix kommer til at lancere denne funktion,” siger han til LightReading og fortsætter: “Min forventning er, at Netflix vil have lanceret download-to-go som en mulighed for deres kunder inden årets udgang.”

Hvis rygtet taler sandt, vil det med stor sandsynlighed kun blive en del af og ikke hele indholdet på Netflix, man vil kunne downloade til offline-kigning. Muligheden for download indebærer nemlig nye aftaler med rettighedsindehaverne.

Vi håber meget, at rygtet taler sandt, for den manglende mulighed for offline-kigning virker som den største mangel ved Netflix i dag. Men er du enig? Tror du, at du vil komme til at bruge en evt. download-funktion, hvis Netflix lancerer den?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.