Search
Generic filters

IFA 2019: Smartere soundbars fra JBL

Vi bliver lovet kraftigere bas og endnu mere fyldig lyd med JBL’s nye soundbars. Og du kan tale til topmodellen. På en måde.

JBL har lanceret tre helt nye soundbars på IFA-messen i Berlin. Nøgleordene er kraftigere lyd og smartere integration. Topmodellen kan ikke styres med stemmen direkte, men den har indbygget understøttelse af både Chromecast og AirPlay 2, og kan dermed stemmestyres via mobilens stemmeassistent eller via en Google Home- eller en Apple HomeKit-højttaler.

Bar 5.1 Surround: Topmodellen

For nu at tage topmodellen Bar 5.1 Surround først, så har den som nævnt Chromecast og AirPlay 2, hvilket betyder, at du kan streame musik trådløst fra næsten alle streaming-tjenester.

Væk er de trådløse baghøjttalere, der fulgte med forgængeren Bar 5.1. I stedet har JBL arbejdet hårdt for at kunne levere ægte surround-lyd fra et enkelt soundbar placeret foran lytteren. Det sker takket være såkaldt MultiBeam-teknologi, der “projicerer” lyden via vægge og loft, så bagkanalerne til sidst ender bag lytteren.

Dette koncept har bl.a. Yamaha haft længe, og nu får man det så også i en JBL-soundbar. Bassen besørges af en 10 tommers trådløs subwoofer. Hvis lyden er kraftigere end det, vi allerede har hørt fra Bar 3.1, så er der noget at se frem til!

JBL Bar 2.1 Deep Bass. (Foto: JBL)

Bar 2.1 Deep Bass: Kraftig lyd

Næste soundbar på listen er Bar 2.1 Deep Bass. Vi loves 300 watt kraftig lyd, hvilket nok skal tages med et gran salt eller to, men vi tror dog på, bassen går dybere end på forgængeren Bar 2.1. Selv om det ikke var dybbas, vi savnede fra 2.1, snarere en mindre grovkornet gengivelse af stemmeregisteret og lyden generelt. Vi var heller ikke overbevist af dens forsøg på at lave surround-lyd og håber, at Bar 2.1 Deep Bass er bedre til dette.

JBL Bar 2.0. (Foto: JBL)

Bar 2.0: Nem tilslutning

Til sidst skal vi nævne den mindste, JBL Bar 2.0. Her er der ingen trådløs subwoofer; i stedet sidder baseffektkanalen i selve soundbaren, og en basrefleksport skal give fyldigere bas, end man normalt forventer af en soundbar uden subwoofer. Vi får se. Uanset hvad, så er nøgleordet her et interiørvenligt fodaftryk med meget enkel tilslutning.

Mens det kun er topmodellen Bar 5.1 Surround, der har indbygget streaming, har de alle mulighed for at afspille musik trådløst via Bluetooth.

Priserne ser ud til at blive ca. 5.200 kroner for Bar 5.1 Surround og 3.300 kroner for Bar 2.1 Deep Bass, mens Bar 2.0 vil koste omkring 1.800 kroner.

dk.jbl.com

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Ud over Elite 85t giver Jabra aktiv støjreduktion til de eksisterende Elite 75t og Elite Active 75t.
  Så er det officielt. OnePlus lancerer sin næste mobil om tre uger.
  I dag kom traileren til den første norske originalfilm fra Netflix: Kadaver.
  Med Netatmo Smart Video-dørklokke kan du se, hvem der ringer på, og tale med dem hvor som helst fra.
  Kompakt high-end med kræfter nok.
  Endnu en svensk originalserie på vej fra streaming-giganten.
  SteelSeries Arctis 9 er et trådløst headset med surround-lyd, der duer til både PC og PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video og endnu bedre videostabilisering – og har endelig fået selfie-skærm.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.