TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Dolby forbedrer lydkvaliteten

Vil gøre surroundlyden fra Blu-ray endnu bedre.

forfatter
Publiceret 21/05/2012 - 10:30

Amerikanske Dolby Laboratories i San Francisco bekendtgjorde i dag, at Blu-ray film med Dolby TrueHD nu kan få endnu højere lydkvalitet gennem såkaldt opsampling.

I praksis drejer det sig om en ny type komprimering, hvor man opsampler lydsporet fra 48kHz til 96kHz i produktionsprocessen.

Flere avancerede hjemmebiografprofessorer foretager en sådan opsampling, før de dekoder det digitale lydspor til analog lyd. Forskellen er, at Dolby nu vil implementere opsampling allerede under mastring.

Et tabsfrit lydformat som Dolby TrueHD er i udgangspunktet vanskeligt at forbedre, siger Craig Eggers hos Dolby Laoratories. Derimod er det fuldt muligt at forbedre kildematerialet, og det opnår vi med 96kHz opsampling, siger Eggers.

For en gangs skyld behøver man ikke købe nyt hjemmebiografudstyr for at få glæde af den forbedrede lydkvalitet. Filmbranchen må imidlertid belave sig på, at opgradere deres produktionsudstyr med en ny koder fra Dolby.

Blandt de første Blu-ray udgivelser med Dolby TrueHD 96Khz bliver koncertoptagelsen San Francisco Symphony at 100 fra den kinesiske film The Flowers of War.

Læs mere om Dolby TrueHD 96k opsampling her.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Se Sonys nye 4K-projektorer Sonys nye 4K-projektorer lover den ultimative hjemmebio-oplevelse og tilbyder bl.a. laserlys til en helt ny pris.
Tag billedet med dig overalt Samsung The Freestyle er en smart projektor, når man har brug for hurtig og nem videounderholdning i stort format – men den har også nogle begrænsninger.
McIntosh opdaterer MX100 med Control4 Nu kan du integrere hjemmebioprocessoren i dit smarte hjem.
Ny Blu-ray-afspiller fra Reavon Den nye UBR-X110 er blevet opgraderet med mulighed for at afspille SA-CD’er.
Vanvittig surround-processor fra McIntosh MX180 A/V Processor understøtter 8K-video.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend