TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Chromecast med Google TV lanceret i Danmark

Fra i dag kan Googles nye Chromecast forudbestilles i Danmark. Den byder blandt andet på fjernbetjening og Google TV. Fra 21. juni er den at finde i butikkerne.

forfatter
Publiceret 31/05/2022 - 12:47

I virkeligheden er den nye Chromecast med Google TV ikke helt ny, for den har kunnet købes i udvalgte lande siden 2020.

Det nye er, at produktet nu bliver officielt tilgængeligt i Danmark, inklusive danske streamingtjenester som YouSee og DRTV.

Chromecast med Google TV
Fysisk er Chromecast med Google TV meget lig sine forgængere: Designet er kompakt og spinkelt og i farven snow. (Foto: Google)

Fra og med i dag kan enheden forudbestilles på Google Store, inden den 21. juni bliver tilgængelig i butikkerne.

Udover YouSee og DRTV giver den nye Chromecast brugerne adgang til alverdens streamingtjenester – f.eks. Apple TV+, YouTube, Netflix, Disney+, HBO Max og Viaplay – og man har adgang til yderligere 6.500 Android-apps via Google Play.

Chromecast med Google TV
Google TV byder på en ny brugerflade, som samler dit yndlingsindhold samt personlige anbefalinger på ét sted, så man ikke er nødt til at åbne hver enkelt streaming-app for at beslutte sig for, hvad man vil se. (Foto: Google)

Google TV byder på en ny brugerflade, som samler det mest populære indhold fra dine streamingtjenester på ét sted, og samtidig kommer den nye Chromecast for første gang med en fjernbetjening, så du kan klikke dig vej gennem menuerne. Samtidig har den en dedikeret Google Assistent-knap, så brugerne kan søge efter film, serier eller musik med stemmekommandoer.

Chromecast med Google TV
Via fjernbetjeningen kan man stemmestyre Google TV med Google Assistent. Fjernbetjeningen byder også på to forprogrammerede knapper til hhv. YouTube og Netflix. (Foto: Google)

Chromecast med Google TV kan streame indhold med en opløsning på op til 4K HDR med 60 frames i sekundet. Desuden understøtter den Dolby Vision. Enheden tilsluttes dit TV via HDMI.

Det nye Chromecast koster 529 kroner.

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
"Usynlig" storskærm med laser Med en ultra short throw projektor som Epson EH-LS800 kan du få et enormt billede på væggen, som skjules når du ikke bruger det. Og billedkvaliteten er bare lækker!
lbpluss
Drømmeforstærkere til hjemmebioen fra Marantz Marantz AV10 og AMP 10 er et gedigent forstærkersæt til hjemmebiografen. Billigt er det ikke, men vi vil tro, at du bliver rig på oplevelser ...
lbpluss
McIntosh lancerer AV-receiver med Dolby Vision McIntosh MHT300 Home Theater Receiver har 150 watt i alle kanaler, 8K-video og Dirac Live-rumkorrektion.
Skræmmende realistisk biografbillede Sony tager laserbio til nye højder med en high-end-projektor, som får kæben til at ramme gulvet.
lbpluss
Trådløst OLED-TV fra LG Ny topmodel med trådløs videotransmission.
Følg Lyd & Billede