TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Chromecast med Google TV lanceret i Danmark

Fra i dag kan Googles nye Chromecast forudbestilles i Danmark. Den byder blandt andet på fjernbetjening og Google TV. Fra 21. juni er den at finde i butikkerne.

forfatter
Publiceret 31/05/2022 - 12:47

I virkeligheden er den nye Chromecast med Google TV ikke helt ny, for den har kunnet købes i udvalgte lande siden 2020.

Det nye er, at produktet nu bliver officielt tilgængeligt i Danmark, inklusive danske streamingtjenester som YouSee og DRTV.

Chromecast med Google TV
Fysisk er Chromecast med Google TV meget lig sine forgængere: Designet er kompakt og spinkelt og i farven snow. (Foto: Google)

Fra og med i dag kan enheden forudbestilles på Google Store, inden den 21. juni bliver tilgængelig i butikkerne.

Udover YouSee og DRTV giver den nye Chromecast brugerne adgang til alverdens streamingtjenester – f.eks. Apple TV+, YouTube, Netflix, Disney+, HBO Max og Viaplay – og man har adgang til yderligere 6.500 Android-apps via Google Play.

Chromecast med Google TV
Google TV byder på en ny brugerflade, som samler dit yndlingsindhold samt personlige anbefalinger på ét sted, så man ikke er nødt til at åbne hver enkelt streaming-app for at beslutte sig for, hvad man vil se. (Foto: Google)

Google TV byder på en ny brugerflade, som samler det mest populære indhold fra dine streamingtjenester på ét sted, og samtidig kommer den nye Chromecast for første gang med en fjernbetjening, så du kan klikke dig vej gennem menuerne. Samtidig har den en dedikeret Google Assistent-knap, så brugerne kan søge efter film, serier eller musik med stemmekommandoer.

Chromecast med Google TV
Via fjernbetjeningen kan man stemmestyre Google TV med Google Assistent. Fjernbetjeningen byder også på to forprogrammerede knapper til hhv. YouTube og Netflix. (Foto: Google)

Chromecast med Google TV kan streame indhold med en opløsning på op til 4K HDR med 60 frames i sekundet. Desuden understøtter den Dolby Vision. Enheden tilsluttes dit TV via HDMI.

Det nye Chromecast koster 529 kroner.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nu kan du få Google TV på alle dine skærme Google Chromecast giver TV’et nyt liv og har nu fået både fjernbetjening, Google TV – og 4K. Men den har også et problem.
Chromecast med Google TV kommer (endelig) til Danmark Fra i dag kan Googles nye Chromecast forudbestilles i Danmark. Den byder blandt andet på fjernbetjening og Google TV. Fra 21. juni er den at finde i butikkerne.
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Se Sonys nye 4K-projektorer Sonys nye 4K-projektorer lover den ultimative hjemmebio-oplevelse og tilbyder bl.a. laserlys til en helt ny pris.
Tag billedet med dig overalt Samsung The Freestyle er en smart projektor, når man har brug for hurtig og nem videounderholdning i stort format – men den har også nogle begrænsninger.
McIntosh opdaterer MX100 med Control4 Nu kan du integrere hjemmebioprocessoren i dit smarte hjem.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend