CES 2021: 4K-laserprojektorer fra LG

4K-laserprojektorer har hidtil været frygtelig dyre, men det agter LG at gøre noget ved.
Annonce
Annonce
forfatter

Udvalget af 4K hjemmebioprojektorer har været ret begrænset, men nu vil LG tage kampen op med Epson, JVC og Sony. CineBeam HU810P er deres nye laserprojektor, som kan prale af 4K-opløsning, kraftig lysstyrke og en række smarte funktioner til en tilsyneladende gunstig pris. Faktisk er det usædvanligt at se en laserbaseret projektor så lavt som 3.000 dollars (ca. 24.000 kroner inklusive moms).

LG HU810P har dynamisk iris (justérbar lysåbning), som tilpasser lysstyrken til omgivelserne. (Foto: LG)

LG CineBeam HU810P

Den nye projektor er af typen DLP med farvehjul og har den populære DLP XPR-billedchip fra Texas Instruments om bord. Det drejer sig altså ikke om en native 4K-billedchip, som vi kender det fra de større 4K-projektorer fra Sony eller JVC; derimod er den baseret på såkaldt pixel shift, som vi kender det fra bl.a. Epsons modeller.

LG HU810P anvender en dobbelt laser (rød og blå) som lyskilde for at opnå 2700 ANSI-lumen og svimlende 2.000.000:1 kontrast, og skal i teorien kunne blæse et billede op i hele 300 tommer! Den dobbelte laser skal også bidrage til et bredt farvespektrum (op til 97 procent af DCI-P3 farverummet).

LG HU810P har indbygget WebOS menusystem med flere streaming-apps integreret. (Foto: LG)

Netop kontrastspecifikationerne skal nok tages med et gran salt, men LG hævder i hvert fald, at HU810P gør et fremragende stykke arbejde i både mørke og lyse rum: Projektorlinsen er udstyret med en justérbar lysåbning, også kaldet dynamisk iris. Den fungerer omtrent som blændeåbningen på et kamera, bare i modsat retning. Ved at overvåge videosignalet og regulere lysåbningen efter behov kan mørke scener gøres mørkere og lyse scener lysere.

LG har også lagt vægt på, at projektoren skal være let at bruge. Menusystemet er baseret på WebOS, som vi kender fra LG’s TV-modeller. Dermed kan vi nok forvente et godt udvalg af apps og tjenester indbygget i projektoren. En række funktioner er på plads, deriblandt HDMI 2.1, som gør, at man kan tilslutte moderne videokilder som PlayStation 5 eller Xbox Series X.

Annonce

Den har også eARC-lydudgang, så man f.eks. kan koble en soundbar eller et surround-anlæg direkte til projektoren.

Desuden er LG HU810P kompatibel med HDR-formaterne HDR10 og HLG (Dolby Vision nævnes ikke) samt spilprotokollen HGIG, så både moderne videoindhold og spil kan vises fra deres bedste side. LG har også udstyret projektoren med avanceret billedprocessering i form af dynamisk tone-mapping og adaptiv kontrast, som skal bidrage til en god oplevelse af HDR-indhold.

LG AU810PB. (Foto: LG)

LG AU810PB

Ud over HU810P tilbyder LG også storebror AU810PB, som ser ud til at være en lidt mere professionel version tilpasset biograf-entusiaster. Denne model kommer i mat sort finish og kan prale af CalMAN-kalibrering, fjernstyring via RS232 og IP samt mulighed for trådløs surround-lyd via WiSA 5.1.

Læs også
Biografskærm i stuen Samsungs nye biografprojektorer kan stå helt tæt på væggen og give et billede på op til 130 tommer.

Priser og tilgængelighed

LG HU810P og AU810PB er tilgængelige i USA nu til henholdsvis 3.000 og 3.500 dollars. Det er foreløbig uklart, hvornår disse modeller vil komme på det nordiske marked. Vi jagter mere info!

Annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

Samsung lancerer et antal nye TV-modeller i løbet af marts/april.
Nyt år, nyt TV? LG melder, at de starter udrulningen af årets nye TV-modeller allerede i marts.
Kinesiske Xiaomi vil markere sig på TV-markedet med et nyt 75 tommers Android-TV.
Nyt i år: Philips’ bedste LCD-skærme udstyres med avanceret MiniLED-bagbelysning.
Bare husk at vælge udgaven med stereolyd.
0-100 km/t på under 5 sekunder, firehjulstræk og en rækkevidde på 420 km.
Samsung lancerer et antal nye TV-modeller i løbet af marts/april.
Billig indgangsbillet til analog fotografering.
Lyngdorfs flagskibsforstærker kan nu afspille de højopløste MQA-lydfiler fra blandt andet Tidal.
Historisk Golden Globe til afdød stjerne.
Amazons streaming-tjeneste vil tilbyde mere eksklusivt indhold til de nordiske kunder og lancerer et samarbejde med ErosSTX.
Over-the-air opdateringer gør det nemmere at fikse fejl på XC40 Pure Electric P8.
Efter en lang coronapause er ventetiden (snart) forbi – se traileren til 4. sæson her.
Den er stor, den er lækker - og vi får den nok aldrig at se i Danmark.
Du skal skynde dig, hvis du vil have fat i James Bonds kamera.
De første Volkswagen ID.4 er ankommet til nordiske forhandlere. Vi har taget et hurtigt kig – og lyttet til infotainment-systemet!