TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Billige soundbars fra TCL

En gedigen Atmos-soundbar med mange højttalere til meget få penge. Og desuden nogle endnu billigere soundbars.

Efter en temmelig vellykket soundbar i form af Ray-Danz (også kendt som TS9030) har TCL fået blod på tanden og kommer nu med flere nye soundbars.

TCL TS8111 har Dolby Atmos for større surround-lyd. (Foto: TCL)

“Kraftig lyd og slankt design” med TCL TS8111

Med TS8111 henvender TCL sig til filmelskere, der vil have “fordybende hjemmebiograf i stuen” uden at skulle ty til et stort hjemmebioanlæg. Dolby Atmos surround-lyd med en følelse af lyd fra oven simuleres takket være i alt seks højttaler-enheder, hvoraf to er placeret på toppen af soundbaren og retter lyden op mod loftet.

Soundbaren har ikke ekstern subwoofer. I stedet har den to indbyggede bas-enheder til at gengive de dybeste toner.

 

Ingen “sweetspot”

TS8111 anvender digital lydprocessering (DSP) til at simulere surround-sound. Selv om det normalt vil føre til en såkaldt sweetspot (smørhul), hvor personen i midten får den bedste oplevelse af surround, lover TCL, at man med TS8111 får det samme surround-indtryk, uanset hvor i rummet man sidder.

TCL lover også, at man vil få ægte biografoplevelser fra soundbaren, hvilket nok er at stramme den lidt, når vi taler om en soundbar til 2.500 kroner uden ekstern subwoofer. Men vi er spændt på at høre, hvor godt den rent faktisk lyder. Musik kan streames trådløst via Bluetooth.

TCL TS6110 er den billigste soundbar med ekstern subwoofer. (Foto: TCL)

TS6110 til små budgetter

Hvis man har endnu færre penge at bruge på en soundbar og også gerne vil have en subwoofer, har TCL svaret i form af TS6110. Her får man den fulde pakke for kun 1.490 kroner, inklusive HDMI-udgang med lydretur fra TV’et (HDMI ARC). Det betyder kort og godt, at man får TV-lyden ud af soundbaren via et HDMI-kabel.

Når HDMI er tilsluttet, tændes og slukkes soundbaren automatisk sammen med TV’et. Det er ikke unikt for TS6110; de fleste soundbars har denne funktion, også TS8111.

Højttaler-enhederne er ovale for at få mest mulig overflade ud af den beskedne højde, og subwooferen skal give ekstra punch i bassen. TS6110 har også Bluetooth til musik.

Den billigste soundbar fra TCL hedder TS6100 og koster kun 1.290 kroner. (Foto: TCL)

TS6100: Den billigste

Hvis man derimod ikke har brug for subwooferen fra TS6110, kan man overveje TS6100 i stedet. Samme soundbar, men uden subwoofer, til kun 1.290 kroner. En ren 2.0-kanals soundbar, som TCL lover giver bedre lyd, end man normalt får fra TV’et. Også den har Bluetooth.

TCL TS8111. (Foto: TCL)

Priser og tilgængelighed

Alle soundbarerne kommer her i midten af november, og de nøjagtige priser er 2.490 kroner for TCL TS81111, 1.490 kroner for TCL TS6110 og 1.290 kroner for TCL TS6100.

Mere info: tcl.com

TCL TS6110. (Foto: TCL)

 

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.