TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

3D-projektor med ”Hollywood Tuning”

Panasonics nye projektor PT-AT6000E har bedre billede i både 2D og 3D, længere levetid og enklere installation.

forfatter
Publiceret 30/08/2012 - 09:29

PT-AT6000E er udviklet af Panasonic i samarbejde med Hollywood-filmskabere og ingeniører hos Panasonic Hollywood Laboratory (PHL). Målet er samme billedgengivelse, som filminstruktørerne har tænkt.

Forbedret lysstyrke og kontrast
Med en såkaldt Red Rich-lampe på 220 watt er lysstyrken forstærket til 2.400 lumen, mens Panasonic praler af en forbedret kontrast fra 300.000:1 i PT-AT5000E til 500.000:1 i PT-AT6000E. Hvis dette har nogen som helst bund i virkeligheden, kan vi glæde os over et fuldstændigt mørkt sortniveau, samtidig med lysstyrken er god nok til knivskarpe billeder, selv om rummet ikke er helt mørkt. Og ikke mindst når man ser 3D, som stjæler noget lysstyrke. Med 20 procent bedre lysstyrke i 3D, og desuden mindre crosstalk, som forvrænger 3D-perspektivet, glæder vi os til at se, hvad denne projektor kan få ud af 3D-filmene.

Forbedret 3D
3D-gengivelsen er yderligere forbedret takket være bedre processering af hver enkelt billedramme. Processeringen er nu specielt tilpasset 3D og til og med 2D-til-3D konvertering nyder godt heraf, således at vi kan håbe, at de gamle todimensionelle film måske kan få nyt liv i 3D. Vi forholder os imidlertid skeptiske, indtil resultatet viser sig. Hidtil har ingen sådan konvertering imponeret.

Panasonic PT-AT6000E har styringspanelet på siden, hvor mange andre har det på toppen.

Nye briller
De nye 3D-briller, TY-EW3D3M, lader til at være mere komfortable og robuste, og såkaldt 3D Viewing Monitor og 3D Picture Balance lader dig tilpasse styrken af 3D-effekten for den mest komfortable oplevelse. Den indbyggede IR-sender har en rækkevidde på op til 6 meter, og en ekstra sender kan forlænge denne til 10 meter.

Optik
Med 2 x zoom og fleksibel, optisk linsejustering kan projektoren projicere et 120 tommers billede fra 3,6 til 7,2 meters afstand til lærredet.

Tre HDMI-indgange og støtte for DeepColour og x.v.Colour er selvfølgelig på plads, og projektoren støtter Panasonics Viera Link, som gør at fjernbetjeningen også kan bruges til at styre Blu-ray afspilleren.

Projektoren lanceres i september, vi håber da at få fat i et eksemplar.

www.panasonic.dk

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

I er altså helt forkert på den vedr. Jura E8 maskinen; Hvis man vil have en mælkedrik, skal man da ikke flytte koppen, men bare lade den stå under udløbene i højre side – der kommer både kaffe og mælk ud fra de to udløb der, og det er ligegyldigt hvad der kommer først! HVIS man så kun ønsker en ren kaffemodel, bruger man udtagene i midten. Enten er jeres prøve eksemplar i stykker, eller I har forklaret det forkert… sorry to say…

Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Se Sonys nye 4K-projektorer Sonys nye 4K-projektorer lover den ultimative hjemmebio-oplevelse og tilbyder bl.a. laserlys til en helt ny pris.
Tag billedet med dig overalt Samsung The Freestyle er en smart projektor, når man har brug for hurtig og nem videounderholdning i stort format – men den har også nogle begrænsninger.
McIntosh opdaterer MX100 med Control4 Nu kan du integrere hjemmebioprocessoren i dit smarte hjem.
Ny Blu-ray-afspiller fra Reavon Den nye UBR-X110 er blevet opgraderet med mulighed for at afspille SA-CD’er.
Vanvittig surround-processor fra McIntosh MX180 A/V Processor understøtter 8K-video.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend